Köpekler Arabaya Nasıl Alıştırılır?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
"Köpekler arabaya nasıl alıştırılır?" konusu birçok hayvansever için önemli bir problemdir. Bazı köpeklerde araba fobisi olsa da bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür. 
Köpekler Arabaya Nasıl Alıştırılır?
41
okunma
Gerekli eğitimi almamış köpeklerde sıklıkla görülen korkulardan biri olan araç fobisi, farklı ve basit eğitimlerle aşılabilecek sorunlardan biridir. Köpekler arabaya nasıl alıştırılır? Sorusuna dair yazımızın devamında yer alan cevaplar, köpeğinizin arabaya alıştırılmasında oldukça faydalı olacak tavsiyeler içermektedir. Araba fobisi bulunan köpek ile araba yolculuğu yapmak, bazen sıkıntılı bir sürecin başlaması anlamına gelebilir. Özellikle güvenlik konusunda yaşanabilecek sıkıntılara karşı önlemler alınmalı, bir yandan da köpeğin araca alışması sağlanmalıdır. köpekleri arabaya alıştırmak

Köpekleri Arabaya Alıştırmak

Köpeklerde araç / araba korkusunu yenmek ve köpekleri arabaya alıştırmak aşağıdaki tavsiyelerimizi dikkate aldığınızda oldukça kolaylaşacaktır.

Yanında Kornaya Basmayın

Karakterleri nedeniyle genellikle cesur hayvanlar olarak görebileceğiniz köpekler, insanlara yaklaştıkça daha uysal ve hatta korkak bir hal almaya başlayabilirler. Köpeğinizin yanında sıklıkla kornaya basmanız, hayvanın araçlara karşı fobi duymasına neden olacak şeylerden biridir. Köpeğin araçlardan ürkmemesi için uzun bir süre yanlarında kornaya basmaktan sakınmanız gerekir.

Arabayı Hareket Ettirmeden İçinde Oturun

Köpeğiniz arabaya yeni biniyorsa ilk başlarda arabayı hareket ettirip gezmek yerine, köpeğinizle arabanın içinde bir süre oturup inmeniz faydalı bir yöntemdir. Birkaç kez bu şekilde yaparak öncelikle araç içi ortama alışmasını sağlamak etkili olacaktır. Bunu yaparken çevreden başka araçların gelip geçeceği bir ortam olması, arabaya daha hızlı alışmasını sağlar. Birkaç kez bu şekilde oturduktan sonraki seferlerde yine birkaç kez aracın içerisinde otururken arabayı çalıştırmak, yavaş yavaş arabaya alışması için oldukça faydalı bir taktik olur.

Kısa Gezintilerden Sonra Ödüllendirin

Köpekler arabaya nasıl alıştırılır? Sorusuna cevaben en önemli tavsiye, kısa araba yolculuğunun ardından köpeğinizi ödüllendirmeniz olacaktır. Bir süre arabayla gezdikten sonra onu parkta gezdirmekle kalmayıp, sevdiği yiyecekler ile ödüllendirmeniz araç fobisini üzerinden atmasına yardımcı olur. Hatta araç ile doğrudan parka veya alacağı ödüle ulaştırmak, onun arabaya alışmasında önemli bir paya sahip olacaktır. Bu sayede köpek araca bindiğinde ödüllendirileceğini düşünerek, arabaya binmek isteyecektir.

Aracı Yavaş Kullanın

Özel misafirinizi gezdirirken ilk başlarda aracı yavaş kullanarak, alışma sürecinin daha rahat geçmesini sağlayabilirsiniz. İnsanlardan farklı olarak hayvanlar içgüdü ile hareket eder. Özellikle köpekler içgüdüleri daha fazla gelişmiş hayvanlar olduğu için kendilerini güvende hissetmeleri önemlidir. Aracı düşük hızda ve kontrollü bir şekilde kullanmanız, onun kendini güvende hissetmesini sağlar.

İlgisini Çekecek Oyuncaklar Alın

Onun dikkatini farklı yöne çekmek için ilgisini çekecek köpek oyuncakları alarak, dostunuzun araç fobisini yenmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle araca ilk kez binecek bir köpek, tedirgin olacaktır. Bu tedirginliği az da olsa üzerinden atmasını benzer yollarla sağlamaya çalışın. köpekle araba yolculuğu

Köpek İle Güvenli Araba Yolculuğu Yapmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpeği arabaya alıştırmak kadar onunla gerçekleştireceğiniz yolcuların sizin, yanınızdaki diğer insanların ve köpeğin için güvenli olması da önemlidir. Bu yüzden özellikle araba gezintisine yeni alışmaya başlayan köpekler için bazı tedbirleri almaya özen gösterin.
  • Köpeğiniz küçükse, taşıma kafesi ile yolculuk etmesini sağlayın.
  • Yolculuk boyunca huzursuz olmasını engellemek için kendi ihtiyaçlarınız dışında onunda ihtiyaçlarını düşünerek, gerekli yerlerde mola verin.
  • Bulantı yaşamaması için ilaç desteği sağlayın.
  • Camları kapatarak güvenlik önlemini artırın.
  • Köpeğe emniyet kemeri takarak önlem alın.
  • Araçta yeni seyahat etmeye başlamışsa, arka koltuğun uygun bir yerine rahatsız olmayacak şekilde bağlayın.
Köpekler arabaya nasıl alıştırılır? başlığı altında köpekleri arabaya alıştırmak konusunda tavsiyelerde bulunduk ve köpeklerde araç fobisini yenmek için ipuçlarını sizinle paylaştık. Sevimli dostlarımız hakkında bilgilenmeye devam etmek için "Köpekler renkleri nasıl görür?" başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!