Kedilerin Ömrü Kaç Yıl Olur? Kediler Kaç Yıl Yaşar?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kedilerin Ömrü Kaç Yıl Olur? Kediler Kaç Yıl Yaşar?
45
okunma
Kedi sahibi olan ve hayvan sever olan kişilerin merak ettiği diğer bir konu ise kedilerin ömrü kaç yıl olur? İle ilgilidir. Birçok hayvansever “Kediler kaç yıl yaşar?” diye sorarak can dostlarının ömrü hakkında bilgi sahibi olmak ister. Kedilerin ömrü, yaşadıkları ortam ve yaşam kaliteleri ile farklılık gösterebilir. Elbette ki kesin bir ömür süresi söylemek mümkün olmasa da yapılan istatistiklerden yola çıkarak yorumlama yapmak mümkün olabilir. kediler kaç yıl yaşar

Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Ev kedilerinin ömrü, doğada yaşayan kedilerin ömrüne nazaran çok daha fazla olabilmektedir. Doğada yaşayan kedilerin ortalama yaşam ömrü 2 ile 17 yıl arasında değişkenlik gösterirken, ev kedilerinin ömrü ise 20, 25 yıla kadar çıkabilmektedir. Bunun en temel sebebi, ev kedilerinin çok daha sağlıklı ve kaliteli yaşam sürmelerinden kaynaklıdır. Ev kedilerinin tüketmiş olduğu besinlerin kalitesi, bulunduğu ortamın çok daha güvenilir olması ve sağlık durumlarında sahipleri tarafından müdahale edilebilir olması, kedilerin ömür sürelerini arttırmaktadır. Ayrıca tüm bunlar kadar önemli olan bir diğer faktör de, kedi sahiplerinin kedilere göstermiş olduğu sevgidir.

Tekir Kedileri Kaç Yıl Yaşar?

Peki ya adını sıklıkla duyduğumuz tekir kedilerin ömrü kaç yıl oluyor? Kökeninin orman kedilerine dayandığı düşünülse de tekir kedilerin net olarak hangi kökende olduğu belirsizdir. Türkiye’de yaşayan 20den fazla tekir kedi ırkı bulunduğu düşünülüyor ve bölgelere göre fiziksel yapılarında farklılıklar görünmektedir. Tekir kedileri oldukça dayanıklı ve aktif bir fiziksel yapıya sahip oldukları için diğer kedilere göre 15 ile 20 yıl arasında bir yaşam süresine sahip olabiliyorlar. Elbette ki ev ortamında yaşamını sürdüren bir tekir kedi çok daha fazla yaşam süresine sahip olabilmektedir.

İran Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Türkiye’de sıklıkla görülen ve merak edilen bir diğer kedi yaşam süresi ise Fars yani İran kedileri. Fars kedisi yaşam süresi de diğer tüm kedilerde olduğu gibi, kaliteli ve sağlıklı bir yaşam ile doğru orantılı olacaktır. Doğadaki Fars kedilerinin yaşam süreleri ortalama olarak 12 ile 17 yıl arasında olurken, ev ortamında yaşamakta olan bir Fars kedisinin yaşam süresi 18, 19 yılına kadar çıkabilmektedir.

Kedilerin Ömrü Kaç Yıldır?

Yukarıda verdiğimiz bilgilerden de anlayacağınız üzere kedilerin ömrü yaşam şartlarına, genel sağlık durumlarına ve de cinslerine göre farklılıklar gösterebilir. Her hayvan sahibi olan kişi, minik dostu için endişe eder ve onun ortalama olarak kaç yıllık bir ömür geçirdiğini merak eder. Unutmayın ki verilen rakamlar yalnızca istatistikseldir. Elbette ki bilinen bu değerlerin yalnızca sayısal birer ifade olduğunu kanıtlayan kediler de var. Örneğin Creme Puff isimli bir kedi. Belirtilen tüm rakamları aşmış ve adını en uzun yaşayan kedi olarak tarihe yazdırmıştır.

En Uzun Yaşayan Kedi

En uzun yaşayan kedi
En uzun yaşayan kedi Creme Puff’un sahibi Jake Perry isimli bir kişiydi. Creme Puff, 3 Ağustos 1967 yılında doğmuş ve 6 Ağustos 2005 yılında ölmüştür. Creme Puff tam olarak 38 Yıl 3 Günlük yaşam süresi ile gelmiş geçmiş en uzun yaşayan kedi olarak 2010 yılında ismini Guinness Dünya Rekorlarına ismini yazdırmayı başarmıştır. İmkânsız bir yaşam süresi olarak gözükse de Jake Perry’e göre kedisi Creme Puff’un bu kadar uzun süre yaşamasının en önemli sebepleri sağlıklı beslenmek ve sevgi. Creme Puff’un kendine özel olarak hazırlanmış bir beslenme listesi bile var. Creme Puff’un diyet listesi işte şu şekilde; Brokoli, yumurta, hindi, pastırma ve kremalı kahve içeren kuru kedi maması. Elbette ki tüm bu yaşam süresi yalnızca sağlıklı beslenmesine bağlı değildi. Jake Perry’nin kedisi için yaptığı, doğal belgesel yayınlayan sinema salonu, evinin duvarlarına kedilerin tırmanması için ahşap basamaklar ve daha birçok şey de Creme Puff’un yaşam süresini olumlu olarak etkileyen faktörlerdendi. Eminiz ki Creme Puff’un bu kadar uzun süre yaşaması Jake Perry’e bağlıydı. Çünkü Creme Puff, Jake Perry’nin tek kedisi değildi. Jake Perry’nin diğer bir kedisi olan Grandpa Rex Allen 1964 yılında dünyaya gelmiş ve 1998 yılında ölmüştür. Gördüğünüz gibi Grandpa Rex Allen da 34 yıllık bir yaşam süresiyle normal ev kedilerinden çok daha fazla yaşamıştır. Grandpa Rex Allen ölümünden 1 yıl sonra Cats & Kittens dergisi tarafından (1999) Yılın Kedisi ödülüne sahip olmuştur. Creme Puff ve Grandpa Rex Allen’in yaşamlarından da anlayacağınız gibi, kedilerin ömür süreleri yaşantılarına ve çevrelerindeki faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Oldukça sağlıklı beslenen ve 25 yıldan daha fazla süredir yaşamakta olan birçok kedi günümüzde görülmektedir. Kediler kaç yıl yaşar ve kedilerin ömrü kaç yıldır? Sorularını cevapladığımız bu içeriğimizin ardından “Kedilerde ve köpeklerde kan grupları” başlıklı içeriğimizin de ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!