Kedileri Mutlu Etmenin Yolları
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kedileri Mutlu Etmenin Yolları
44
okunma
Konu kediler de olsa köpekler de olsa tüm hayvan severlerin düşündükleri ortak nokta sahiplendikleri dostlarına sıcak bir yuva vermek, sağlıklı olmalarını sağlamak ve onları mutlu etmektir. Kedileri mutlu etmenin yolları nelerdir? sorusuna cevap arayacağımız bu yazımızda sevimli kedi dostlarımızın sağlıklı yaşamaları için yapılabileceklere de yer vermeye çalıştık. Kediler hepimizin bildiği üzere mağrur yapıda olan ve bağımsız olmayı seven, cinslerine ait karakter özelliklerini en fazla yansıtan canlılardan biridir. Kediler sahiplerine karşı ilgilerini ve sevgilerini ancak kendileri istedikleri zaman gösterirler. kedileri nasıl mutlu ederiz

Kedileri Mutlu Etmenin Yolları Nelerdir?

Koşulsuz sevgi başta olmak üzere kendinizi mutlu edebilmeniz için 5 önemli ipucunu yazımızın devamında sizlerle paylaştık.

Kaliteli ve Düzenli Beslenme

Kedileri mutlu etmenin yolları listemizin ilk sırasında kaliteli ve düzenli beslenme gelmektedir. Kediler son derece seçici canlılardır ve her kedi mamasını beğenmeyebilirler. Veterinerinizden alacağınız tavsiyeler ile kediniz için sağlıklı mama seçeneklerini belirleyip kedinizin hangi mamayı daha fazla sevdiğini gözlemlemeniz ve o mama ile beslemeniz kedinizi mutlu etmeye yetecektir. Fazla mama vermek kedilerin mutlu olmasını sağlamaz. Bu belki kediler için ilk etapta mutluluk kaynağı olabilir çünkü kediler fazlası ile obur canlılardır fakat kısa vadede kediniz sağlığını kaybedebileceği için fazla mama vermek hem sizin hem de kediniz için mutsuzluk kaynağı olabilir. Kedilerinizi cinslerine ve yaşlarına uygun mama oranlarına göre beslemeniz gereklidir.

Kediler İçin Temizlik Önemlidir

Her ne kadar günlerinin yarısından fazlasını kendi temizliklerine ayırsalar da kediler de takviye temizlik ritüellerine ihtiyaç duyarlar. Yine veterinerinizden alacağınız tavsiyeler ile yaşına, tüy durumuna ve cinsine göre kedinize bir temizlik, banyo ve bakım programı yapmanız kedinizi mutlu edecektir. Diğer yandan kokulara ve bulundukları çevreye son derece hassas olan bu canlıların yaşam alanlarının son derece temiz olması gereklidir. Örneğin; kedilerin kullandıkları mama kapları ve kedi tuvaletleri mutlak günlük olarak temizlenmeli ve hijyen kuralları uygulanmalıdır. mutlu bir kedi

Kediler Etkileşimden Mutlu Olurlar

Kedilerin çevrelerine son derece duyarlı canlılar olduğundan bahsetmiştik. Kedilerin bu duyarlılıkları sahipleri ve yaşadıkları evdeki diğer insanların onlara karşı olan sevgileri ve tavırlarında da geçerlidir. Genellikle tüm kedi türleri sahipleri ile oyun oynamayı ve sahipleri tarafından başlarından, kulaklarının arkasından ve çene altlarından okşanmaya bayılırlar. Bu belki de kedileri mutlu etmenin yolları arasında en değerli olanıdır. Burada unutulmaması gereken nokta kedilerin köpekler gibi olmadığı ve ancak kendi istediklerinde onları sevmeniz gerektiğidir. Diğer durumda kediler bu durumdan rahatsız olacak ve size tepki verecektir.

Kediler Özgürlük Meraklısıdır

Hemen hemen tüm kedi cinsleri özgür olmak, özgür hissetmek isterler. Bu nedenle kendilerine hakimiyet alanları belirlerler ve bu alanlar onların en özgür olacakları alanlar olur. Kendi özgürlük alanlarını oluşturabilmelerini ve diledikleri gibi tırmanıp, zıplayabilecekleri alanlar oluşturabilirseniz kedileriniz mutlu olacaktır.

Kedinizi Dinlenme Zamanlarında Rahatsız Etmeyin

Kedileri mutlu etmenin yolları listemizin son maddesi kedinizi dinlenme zamanlarında rahatsız etmeyin maddesidir. Yazımızın başlangıcında kedilerin kendilerine has karakterleri ve davranışları olduğundan bahsetmiştik. Bazı kedi türleri hariç neredeyse tüm kedi türleri uyku alışkanlığına sahiptir ve uykuları ya da dinlenmeleri esnasında rahatsız edilmekten asla hoşlanmazlar. Eğer kediniz ile oynamak ya da onu sevmek istiyorsanız size tavsiyemiz bunu dinlenme zamanları içinde yapmaya çalışmamanız olacaktır. Aksi halde kediniz bundan hiç hoşlanmayacaktır. Kediler alemi üzerine daha fazla bilgi edinmeniz için "Kediler neden evden kaçar?" adlı yazımızı okumadınız da oldukça faydalı olabilir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!