Kedilere aşı yapılmazsa ne olur? Önemi nedir?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kedilere aşı yapılmazsa ne olur? sorusu kediler için aşının önemini bilen her hayvansever için oldukça kritik ve cevabı bilinmesi gereken bir sorudur. 
Kedilere aşı yapılmazsa ne olur? Önemi nedir?
31
okunma
Kedilere aşı yapılmazsa ne olur? sorusu yaşamını bir kedi ile paylaşan her hayvanseverin en az bir kere yanıtı merak ettiği konular arasındadır. Bu soru özellikle de kedisinin aşısını geciktiren veya çeşitli nedenlerle yaptıramayan hayvan severler tarafından sıklıkla sorulmaktadır.

Kedilerde aşının önemi

Evcil hayvan besleme konusunda bilinçli olan birçok insan sahiplendiği dostlarının rutin bakımının yanında sağlık kontrolleri ve aşıları hakkında bilgi sahibi olsa da maalesef ki birçok insan, aşı konusunu çeşitli nedenler ile atlamaktadır. Oysaki bu dostlarımızın sağlık kontrollerinin hasta olmasalar bile yine rutin bir şekilde yapılması, aşı takvimlerine ise mümkün olduğunca uyulması gerekir. Gerekli aşıların düzenli olarak yapılması kedilerin sağlığı kadar, kedilerden insanlara veya diğer canlılara bulaşabilecek hastalıklar da dikkate alındığında insan sağlığı için önemlidir. kedi aşı

Kedilere Aşı Yapılmazsa Ne Olur?

Kedilerde aşının önemi ihmal edilirse ortaya çıkabilecek riskler hakkında bilgi sahibi olunduğunda daha iyi anlaşılacaktır. Bu risklerden bazıları aşağıda sizler için sıraladık.

Viral Enfeksiyon Riski Artar

Kedi aşılarının düzenli olarak yapılmaması durumunda, evimizin neşesi bu dostlarımızda görülecek viral enfeksiyon riski maalesef ki çok daha yüksek olmaktadır. Kedinin enfeksiyon kapması neticesinde enfeksiyonun türüne göre, ölüme kadar varan sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da kendilerine özgü gelişmiş bir bağışıklık ve sağlık sistemi bulunmaktadır. Özellikle de bazı önemli aşılar ihmal ediliyorsa dostlarımızın ciddi enfeksiyonlara karşı savunmasız hale gelmeleri mümkün olmaktadır. Yavru veya yetişkin olsun hiç fark etmeksizin kedilerin aşılarının düzenli bir şekilde yapılması gerekirken özellikle yavru kediler asla ihmal edilmemelidir. Vücutlarının dayanıksız olması nedeniyle enfeksiyon riski yavru kedilerde çok daha fazla olacaktır.

Hastalıklara Yakalanma Riski

Tıpkı enfeksiyonlarda olduğu gibi aşıların yapılmaması, hastalıklara karşı da bağışıklık sistemini daha açık hale getirmektedir. Gençlik hastalığı, kuduz, Leptospirozis, Canine gibi birçok yaygın ve tehlikeli hastalık kedi dostlarımızın, aşı yapılmaması durumunda karşılaşabileceği hastalıklardır.

Bağışıklık Sistemi Zayıf Düşer

Aşıların yapılmaması durumunda öncelikle bağışıklık sistemi zayıf düşecek ve böylelikle kedinin hastalık ve enfeksiyonlara yakalanma riski artacaktır. Birçok viral enfeksiyon ve hastalığa karşı bağışıklık sisteminin direnç gösterememesi, ciddi komplikasyonlar neticesinde ölümlere sebep olabilir.

Kedi Hastalıkları İnsanlara Bulaşır mı?

Bazı kedi hastalıklarının insanlara bulaştıkları bilinmektedir. Ancak burada kedi dostlarımıza aşı yaptırmaktaki temel amaç hastalıkların insanlara bulaşmasını önlemek ile dostlarımızın sağlığını da en iyi şekilde korumaktır. Vücutlarının enfeksiyon ve hastalıklara dayanıklı olması ve hastalıkların önceden önlenmesi için, aşı takibinin iyi bir şekilde yapılarak aksatılmaması önem taşır. kedilere aşı yapılmazsa ne olur

Kedi Aşıları Hangi Hastalıklara Karşı Korur?

Günümüzde kedilere yapılan aşılar, tedavi edici ve koruyucu özelliklere sahiptir. Kedilerde en yaygın görülen kedi panlökopeni iltihabı olarak da bilinen gençlik hastalığı, vücudun antikor üretmemesi durumunda ölümcül olabilmektedir. Üst solunum yolu enfeksiyonları, kedi nezlesi, kedi lösemisi ve sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi birçok enfeksiyon ve hastalık için kedi aşıları düzenli olarak yapılmalıdır. Dostlarımızın sağlık sorunlarını göz ardı edilmemeli ve sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için aşı konusunda gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Kedi bakımı konusunda daha detaylı bilgilere sahip olmak için "Kedilerin tırnağı nasıl kesilir?" adlı içeriğimizi de okumanızı öneririz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!