Kediler Pilav Yer mi?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kediler Pilav Yer mi?
44
okunma
Kediler pilav yer mi? sorusu birçok hayvanseverin merak ettiği bir konudur. Birçok mama içeriğinde pirinç bulundurmaktadır ama kediler için pilav nasıl olmalıdır? Kedinizin iyi beslenmesine önem veriyorsanız, tükettiğiniz her yemeği ona da ikram etmemelisiniz. İnsanlar ve kediler sindirim sistemi açısından büyük farklılıklara sahiptir. Sizin kolayca sindirebildiğiniz yiyecekler, kedilerin rahatsızlanmasına yol açabilir. “Kediler pilav yer mi?” sorusunun cevabı, pilavın durumuyla alakalıdır. Pirinçte bulunan nişastanın kediye rahatsızlık vermemesi için, pilav pişirmeden önce pirinci yıkamanız tavsiye edilir. Fazla yağlı, salçalı, baharatlı ya da yeterince pişmemiş bir pilav kediler için uygun sayılmaz. Pirinç tanelerinin neredeyse hamur kıvamına geldiği lapa pilavlar tercih edilebilir. Ayrıca pilavın tuzsuz olması daha iyidir çünkü size ideal gelen tuz miktarı, kedi için fazladır. Kedinin rahatlıkla çiğneyip yutabileceği kıvamdaki pilavlar bir problem meydana getirmez. Kısacası kediler lapa kıvamındaki, tuzsuz, salçasız ve baharatsız pilavları yiyebilirler. Bununla birlikte içeriğinde aşırı miktarda baharat ya da salça bulunduran pilavlar küçük dostunuza rahatsızlık verebilir.

Kediler Ev Yemeği Yer mi?

Kedinin ev yemeği ile beslenmesi doğru değildir. Kedi vücudunun ihtiyacı olan maddeler hesaplanarak bunlara göre imal edilmiş mamalar daha uygundur. Sıcak, baharatlı, yağlı ve soslu ev yemekleriyle kedinizi beslediğiniz zaman karşılaşabileceğiniz problemler şöyledir: Kedinizin;
  • Mide ve bağırsak düzeninde bozukluk ortaya çıkar. İshal ve kabız şikayetleri artar.
  • Beslenme problemlerinden dolayı psikolojisi kötü etkilenir.
  • İhtiyaç duyduğu besin maddelerine ulaşamadığı için gelişimi yavaşlar.
Ev yemeklerinin kedileri daha iyi besleyeceği konusunda söylenenler asılsızdır. Hayvan bünyesine uygun olarak hazırlanmış ürünler yerine kendi yemeklerinizi hayvanla paylaşmanız önerilmez.

Kediler Salatalık Yer mi? Kediler Salatalıktan Neden Korkar?

Kedilerin pek çoğu salatalıktan hoşlanmaz. Salatalığı gören kedilerin sıçrayarak kaçması mümkündür. Bunun sebebi tam olarak bilinmez. En isabetli tahminler ise salatalığın kediler tarafından yılana benzetildiği yönündedir. Bütün haldeki salatalıkları kedinizin yakınında bulundurmanız onun korkmasına yol açacağı için kediler salatalık yemez.

Kediler Çiğ Et Yer mi?

Bu soru, “Kediler pilav yer mi?” sorusu kadar önemlidir. Kedilerin çiğ et yiyip yiyemeyecekleri konusunda görüş ayrılıkları bulunur. Bazı kimseler çiğ etin zarar vereceğini söylerken, bazıları kediye güç katacağını iddia eder. Kedinin türü, cinsiyeti ve sağlığı bu konuda belirleyicidir. Sağlıklı ve iri yapılı bir kedinin ara sıra çiğ et tüketmesinde sakınca olmaz. Fakat çeşitli hastalıklara çabuk yakalanabilen kediler çiğ et tüketmemelidir. Çiğ etin her kedide ortaya çıkarabileceği en yaygın problem ise parazittir. Buna itiraz edenler, doğal ortamda yaşayan kedilerin çiğ et tükettiklerini söyler. Fakat doğal ortamdaki kedilerin bağışıklık sistemiyle ev kedilerinin bağışıklık sistemi aynı seviyede bulunmaz. Ev içindeki bakteriler ile sokaktaki, ormandaki veya dağlık bölgelerdeki bakteriler aynı değildir. Bu durum, farklı ortamlarda yaşayan kedilerin bünyelerini etkiler. “Kediler çiğ et yer mi?” sorusunun cevabı evcil kediler için olumsuz sayılabilir. Kedinize et yedirmek istiyorsanız bir süre ısıl işlem yapmanız faydalıdır. "Kediler pilav yer mi?" sorusunu yanıtladığımız içeriğimizin ardından "Kediler neden tıslar?" yazımızın da sizin için faydalı olabileceğini düşünüyoruz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!