Kediler neden evden kaçar?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kediler neden evden kaçar?
55
okunma
Kedinize bütün sevginizi veriyor ve tüm gereksinimlerini eksiksiz bir şekilde karşılıyorsunuz. Buna rağmen kediler neden evden kaçar / gider? diye merak ediyorsunuz. Bu yazıda aradığınız cevapları bulacaksınız. Kedinizin evden kaçması bazı durumlarda aslında olukça normal. Bu yüzden çok endişelenmenize gerek yok. Kediler oldukça gizemli hayvanlardır ve bazen sahibinin anlayamadığı farklı davranışlarda bulunur. Kedilerin günlük rutinlerinin dışına çıkmalarının nedenlerini aslında oldukça fazladır. Bu durumlara kısaca örnek vermek gerekirse; Kedinizi herhangi bir olay strese sokarsa veya rahatsız ederse kediler de evlerinden uzaklaşabilirler.

Kedilerin Evden Kaçmasının Nedenleri

Kedinizi herhangi bir olay strese sokabileceği gibi eve başka bir kedinin gelmesi ya da bölgesini ihlal eden başka yabancı biri gelmesi de onu strese sokabilir.  Evde başka bir hayvanla bölgesel bir anlaşmazlık yaşadığında ya da yattığı yerin kaldığı odanın değişmesi, taşınma gibi faktörler evden kaçma olayı ortaya çıkabilir. İlginin başka bir şeye kayması eve yeni bir bebek gelmesi gibi.

Çiftleşme dönemi

Kedinizin evden kaçmasının ilk sebebi yaşını da baz alarak çiftleşme dönemi olmasından olabilir. Kediler genelde 6. aydan sonra erginliğe girmiş oluyor. Ve yavaş yavaş çiftleşme için hormonları salgılanmaya başlamış oluyor. Bununla birlikte özellikle erkek kediler çiftleşme döneminde çevrede dişi bir kedi bulmak amacıyla gezinmek isteyebilir.  Bu dönemde erkek kediler idrarını evin çevresine yaparak işaretleme yapar. Böylece diğer erkek kedilerin kendi bölgesine gelmesine önlerken diğer taraftan çiftleşmek için dişi kedilere mesaj vermiş olur.
  • Yani kedinizin çiftleşmek için evden kaçması oldukça olağandır ve bu dönemde erkek kedilerde etrafa idrar bırakma görülebilir.

Evde değişiklikler yaşanması

Kediler monotonluğu seven hayvanlardır ve herhangi bir değişiklik onları rahatsız eder. Böyle bir durumda kedileri sıcak rahat ve kargaşadan uzaklaşacak alanlar bulmaya çalışırlar. Bu yüzden evde olan kargaşa yaratacak, kalabalık olan bir ortam varsa kediniz evden kaçabilir.
  • Bu evde düzenlenen bir organizasyon olabilir, misafir eve kedinizin tanımadığı yabancıların gelmesi örnek verilebilir.

İlgi yetersizliği

Kedinize ilgi göstermiyor ve yeteri kadar ona zaman ayıramıyorsanız kediniz kendi için farklı evler bakmaya başlıyor olabilir. Ona olan sevginizi birlikte vakit geçirerek göstermeye çalışın. Bunun haricinde evde olan ilginin başkasına kayması örneğin eve yeni bir bebek gelmesi ve ilginin bebeğe kayması bu durumu ortaya çıkarabilir. Ya da eve başka bir kedi, köpek evcil hayvan gelmesinde olabilir.

İç Güdüsel olarak avlanmak

Kedilerin atalarından gelen avlanma iç güdüsü onların kovalama duygusunu daha çok arttırır. Bu yüzden kediler çevrede gördükleri fare, sinek, böcek gibi avlayabileceğini düşündüğü şeylerin peşinden gitmekten hiç kaçınmazlar. Evden dışarı çıkma pahasına bile avcılık yeteneklerini kullanmak için dışarı çıkmaları oldukça normaldir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!