Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir?
41
okunma
Kediler gelişimlerini tamamlayabilmek için ilk 8 hafta anne sütü ile beslenirler. Yavruların emzirme dönemlerinin ne zaman bittiği yani kedilerin sütten ne zaman kesildiği hayvanseverlerin merak ettiği konulardan biridir. Kedi sahibi olmayı düşünüyorsanız bu sorumluluğun zannettiğinizden çok daha büyük olduğunu bilmelisiniz. Bilhassa kedinizi kısırlaştırmadığınız ve kedinizin yavrularına bakmayı tercih ettiğiniz takdirde farklı sorumluluklarınız gündeme gelecektir. Birçok yavru kedi sahibinin aklında kediler ne zaman sütten kesilir sorusu bulunuyor. Gelin, bu soruya doyurucu cevaplar verelim!

Kedilerin Anne Sütüyle Beslenmeleri Şart Mı?

Kedilerin de tıpkı bebekler gibi belirli bir süre anne sütüyle beslenmeleri şarttır. Bu husus; gereklilikten ziyade bir zorunluluktur. Anne sütü; kedinin hayatı boyunca sağlıklı olmasını sağlayan etmenlerden birisidir. Bunun yanı sıra, anne sütü ile beslenen bir kedinin bağışıklık sistemi güçlü olacaktır. Bir başka deyişle, anne sütü; insanlarda olduğu gibi kedilerde de hayati önem taşır. Bilhassa ilk kez bir kediye bakacak olan kişilerin aklında kedilerin ne zaman sütten kesilmesi gerektiğine dair birtakım soru işaretleri bulunuyor. Kedinin doğmasının ardından dört ila sekiz haftalık sürece kadar anne sütüyle beslenmesi şarttır. Bir başka deyişle, kedilerin sütten kesilme dönemi; doğumdan sonra en geç sekiz hafta olarak tanımlanabilir. Ancak, her kedinin anne sütü ihtiyacının aynı olmadığını söylemek gerekir. Kedinin sütten kesilme dönemi; kedinin özelliklerine göre farklılık gösterir. Kedilerde doğumdan sonraki ilk dört haftanın neonatal dönem olarak adlandırıldığını söylemek gerekir. Kediler; bu dönemde annelerine her zaman yakın olmaya çalışırlar. Tıpkı yeni doğmuş bebekler gibi çevrelerini en ince ayrıntısına kadar keşfetmeye çalışırlar. Ayrıca, kedilerin bu dönemde beslenmekten ve uyumaktan farklı bir şey yapmadıklarını da söylemek gerekir. Anne sütünü emen ve bu sayede kolostrum alan kedilerin bağışıklık sistemi güçlenir. Anne sütünde kedilerin bağışıklık sistemini güçlendiren antikorlar vardır. Buna ek olarak, birçok yavru kedinin anne sütüne ek olarak kedi maması alması da gereklidir. Hatta, anne sütü ile kedi mamasının beraber alınması tavsiye edilir.

Kedilerin Sütten Kesilmesinin Ardından Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedinin cinsinden bağımsız olarak sütten kesilmesinin ertesinde annesinden ayrılması doğru değildir. Sütten kesilen bir kedi; sonraki ilk üç ayını annesiyle beraber geçirmelidir. Kedilerin eğitim süreci de insanlara benzer. Yavruluk döneminde annesinden eğitim alan bir kedi; ilerleyen yıllarda çok daha sağlıklı bir hayata erişir. Anne kedilerin yavrularına karşı birtakım sorumlulukları vardır. Kum kullanmayı öğrenmelerine ek olarak birtakım zararlı eylemleri yapmamaları ve bu tür eylemlerden nasıl korunacakları da yine yavru kedilerin annelerinden öğrenecekleri arasında bulunur. Yavru kediler; hem anne sütüyle beslenmeleri hem de annelerinden birtakım şeyleri öğrenmeleri noktasında ilk iki ila dört aylık süreci annelerinin yanında geçirmelidirler. Bu sayede, büyüme ve gelişme dönemini en iyi şekilde yaşayabilirler. Kedinin sütten kesilmesinin ardından yavru kedinin beslenmesine ve ortamın ısısının ideal olmasına dikkat edilmelidir. Bu sayede, kedinin çeşitli hastalıklara yakalanmasının önüne geçilir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!