Kedi Yaşı Hesaplaması Nasıl Yapılır?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kedi Yaşı Hesaplaması Nasıl Yapılır?
35
okunma
Kedi yaşı hesaplaması yapmak için kullanılacak yöntemin doğruluk payı ve mantık temeli üzerine kurulu olması, daha iyi bir sonuç için gereklidir. Çünkü yaş hesaplaması yaparken bugüne kadar kullanılan birçok yöntemin, aslında yanlış olduğu bilimsel çalışmalar neticesinde ortaya çıkmıştır. Kedinin insan yaşına göre yaşının hesaplanması üzerine yapılan çalışmalar, aynı zamanda köpekleri de kapsamaktadır. Bu nedenle köpek veya kediler için yaş hesaplarken, daha çok bilimsel verilere göre doğru sonuç veren yeni yöntemler ele alınmalıdır.

Kedi Yaşı Hesaplaması İçin Doğru Metot

Kedi ve köpek sahibi insanların büyük çoğunluğu, evcil dostlarının yaşını öğrenme konusunda oldukça meraklıdır. Doğal olarak aslında her insan, beslediği hayvanın yaşını merak edebilir ve tahmin yürütebilir. Özellikle beslediği hayvanın doğumdan gelinen güne kadar geçmişini bilmiyorsa, hayvanın yaşını öğrenmek için arayışa girebilir. Her ne kadar bilimsel formüllerde tam olarak sonuç vermeyebilir olsa da kedi yaşının hesaplanması için ortalama ve daha net sonuçlar veren yeni çalışmaların doğruluğu teyit edilmiştir. Ortalamalar üzerinden hareket edecek olursak, 12 aylık yani 1 yaşında olan bir kedinin, 12-15 yaş aralığına eşit olduğu hesaplanmaktadır. Yani 2 yaşındaki bir kedi, 25 yaşındaki bir insanla yaşıt olarak kabul edilebilir. Ancak kediler 2 yaşından sonra büyüme hızlarının yavaşlaması nedeniyle, 2 yaşını doldurdukları yıldan sonra yıl olarak yaşları, 4-5 yaşındaki insan yaşına eşit olarak kabul edilir. Bir kedinin insan yaşına göre kaç yaşında olduğunun bilinmesi için, öncelikle kedi yaşının kaç olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Çünkü kedi yaşı hesaplama formülü kullanılırken, kedinin kaç yaşında olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Kedinin 2 yaşına kadar 12-15 insan yaşına ve sonraki her yıl için ise 4 ile 5 insan yaşına eşit olması, birçok insanda kafa karışıklığına neden olmaktadır. Bu yüzden ortalama veriler üzerinden gidilecek olursa; 4 yaşındaki bir kedinin ilk 2 yaşı 13x2=26 olarak, sonraki iki yıl ise 5x2=10 olarak hesaplanmalıdır. Bu iki sonucun toplamı ise, kedinin gerçek insan yaşını bize verecektir. Buna göre 4 yaşındaki bir kedinin, 26+10=36 insan yaşına eşit olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır. Kedi yaşı hesaplaması bu şekilde yapılırken, 4-5 yaşını aşmış kediler için ilk iki yıldan sonrasını ortalama 4 insan yaşı olarak dikkate almak da daha doğru sonuca ulaşmak için faydalı olacaktır. kedi yaşı hesaplaması

Kedi Yaşı Hesaplama Yöntemleri Ne Kadar Doğru?

Yukarıda verilen basit hesaplama yöntemi, en doğru ortalamayı bulacağınız yöntem olarak bilimsel araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. 7 ile çarpma formülü ise, her ne kadar günümüzde yanlış olduğu ortaya çıkan bir yöntem olsa da diğer alternatif hesaplamalara göre daha iyi sonuçlar vermektedir. Ancak sık kullanılan 7 formülü, tam olarak gerçeği yansıtmayacağı için en pratik yoldan, yukarıdaki 2 yaşına kadar ve sonrasındaki her yıl için ayrı hesaplama formülü kullanılmalıdır. Kedinin kendi yaşını bilmeden kaç insan yaşına eşit olduğunu hesaplamakta mümkün olmayacaktır. Böyle durumlarda veteriner kontrolü, en azından bir tahmin yürütmek için tercih edilebilecek bir yöntemdir. Veteriner kedinizin gözlerini, dişlerini, tüy ve kemik yapısı gibi farklı fiziki özelliklerini inceleyerek, gerçek yaşını öğrenme konusunda yaklaşık tahminlerde bulunabilir. Bu tahmin üzerinden de insan yaşına göre bir hesaplama yapılabilir. Kediniz hakkında daha ayrıntılı bilgiler edinmek ve onun bakımını daha iyi bir şekilde gerçekleştirebilmek adına "Kedi Bakımı" kategorimiz altında yer alan diğer içerikleri de takip etmenizi öneririz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!