Kedi Tavşana Zarar Verir mi?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kedi Tavşana Zarar Verir mi?
47
okunma
Kediler tavşanlara zarar verir mi? Aynı evde yaşayabilirler mi? soruları özellikle hem kedi hem de tavşan beslemeyi düşünen hayvanseverler tarafından merak edilen konulardır. Yazımızın devamında bu soruların yanıtlarını ve birbirlerine nasıl alıştırabileceklerini bulabilirsiniz. [lwptoc]

Kediler ve Tavşanlar

Kediler, doğal olarak avcı hayvanlardır ve bu nedenle, tavşanları da avlayabilirler. Diğer hayvanları olduğu gibi tavşanları da avlayabilirler. Bunu sadece oyun amaçlı yapabilecekleri gibi beslenme amaçlı da yapabilirler. Tavşanlar ise doğaları gereği av olarak görülürler. Dolayısıyla tavşanların, kediler tarafından avlanması sonucu zarar görme olasılığı bulunmaktadır. Ancak, bu durumun olması için kedinin tavşanları avlamaya özel bir ilgi duyması ve tavşanların da kedinin avı olması gerekmektedir. Yani aralarında bir avcı – av ilişkisi kurulması gerekir. Bu koşulun meydana geldiği ortamlarda kediler tavşanlar için ciddi bir tehlike oluştururlar. Bu durum tabiatları gereği gerçekleşir.

Kedi ve Tavşan Aynı Evde Yaşayabilir mi?

Kedi ve tavşanın aynı evde birlikte yaşayabilmeleri özel koşullar gerektirir. Doğru eğitimlerle bu durum mümkün olabilir. Eğer tavşanlar, kedinin ev ortamında yaşadığı bir ortamda bulunuyorsa ve kedinin tavşanları avlamaya özel bir ilgi duymuyorsa, tavşanların kedinin zarar vermesi olasılığı düşük olabilir. Bunun gerçekleşebilmesi için kediye özel bir eğitim verilmesi ve eğitilmesi gerekir. Bu iki güzel hayvanın aynı evde yaşayabilmeleri için uzun bir alışma süreci gereklidir. Kedi ve tavşanın birbirlerine alışana kadar birbirlerine temas edemeyecekleri alanlarda bulunmaları daha güvenlidir.

Kedi ve Tavşan Birbirlerine Nasıl Alıştırılır?

Bu iki dostumuzun ilk karşılaşmaları ancak tavşan kedinin içine patisine sokamayacağı bir kafesin içerisindeyken gerçekleştirilmelidir. Onlara zaman tanınmalı ve birbirlerinin kokularına, seslerine ve hareketlerine alışana kadar güvenli ortamlarda bulundurulmaları gerekmelidir. Bu süreç kimi zaman kısa sürebileceği gibi kimi zaman haftalarca hatta aylarca sürebilmektedir. Sürecin uzunluğu ya da kısalığı tamamen kedinin karakteriyle ilgilidir. Yetişkin kedilerin tavşanlara alışmaları daha zordur. Bu durumda alışma süreci daha uzun sürecektir. Şayet kedi yavru ise bu sürecin başarılı olma olasılığı nispeten daha yüksektir. Kedinin tavşana alıştığını düşündüğünüz aşamada tamamen sizin gözetiminiz ve kontrolünüz altında iki hayvanı yan yana getirerek davranışlarını gözlemleyebilirsiniz. Bu noktada kedi tehlikeli hareketler yapmaya devam ediyorsa ve olağan dışı davranıyorsa henüz alışma süreci aşılmamış demektir. İki sevimli dostunuz birbirlerine alışmış görünse dahi kedinin tavşan için her zaman bir tehlike oluşturabileceğini de gözden kaçırmamanız gerekir. Ayrıca, kedinin zarar vermesini önlemek için tavşanların kedinin erişemeyeceği güvenli bir yerde bulundurulması da mümkündür. Bu sayede, tavşanlar kedinin zarar vermesinden korunabilir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!