Karıncayiyen Nedir, Nerede Yaşar?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Karıncayiyen Nedir, Nerede Yaşar?
0
185
okunma
Karıncayiyen; Yeni Gine, Avustralya, Tazmanya ve Güney Amerika'da yaşayan bir canlı türü olarak bilinir. Dikenli karıncayiyen, cüce karıncayiyen ve büyük karınca yiyen gibi farklı türleri vardır. Yapışkan ve solucan gibi uzayabilen dilleri onların karınca toplayarak beslenmesine yardımcı olur. Dişsiz bir memeli türü olan karıncayiyen; güçlü pençeleri ile toprağı kazabilme özelliğine sahiptir. Büyük karıncayiyen hangi kıtada yaşar sorusu karıncayiyenler hakkında en çok merak edilen içeriklerden birisidir. Büyük karıncayiyenler Güney Amerika’da sıklıkla görülür ve karınca, arı, termit gibi hayvanlarla beslenir. Ön ayakları oldukça kuvvetlidir ve anca şeklinde tırnaklarıyla termit ve karınca yuvalarını bozarak besin ararlar. Karıncayiyen Özellikleri

Karıncayiyen Özellikleri

Karıncayiyen özellikleri gereği bir kara hayvanıdır ve aynı zamanda iyi bir yüzücüdür. Kavgacı bir hayvan değildir; ancak yaralıysa ya da sıkıştırıldığı zaman kendini savunmak için saldırgan olabilirler. Yalnız gezmeyi seven karıncayiyen, genelde gündüzleri dinlenirken geceleri avlanmaya çıkarlar. Doğal yaşam alanı olarak ülkemizde karıncayiyen bulunmamakla birlikte; Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan 4 karıncayiyen istisnadır. Özel bir şekilde bakımları gerçekleştirilen karınca yiyenlerin pulları ve etine gösterilen ilgi sebebiyle neslinin tükenme tehdidi ile karşı karşıya geldiği bilinmektedir. 2016 senesinde Almanya’daki Dortmund Hayvanat Bahçesi’nden Bursa Hayvanat Bahçesi’ne getirilen karıncayiyenlerden sonra 2 yavru dünyaya gelmiştir. Bunlar Türkiye’de doğan ilk karıncayiyen olma özelliğine sahiptirler. Karıncayiyen hakkında ilginç bilgiler araştırırken merak edilen konulardan birisi de karınca yiyenlerin etobur olup olmadığı sorusudur. Karınca ile beslenen bu hayvanlar elbette ki etoburdur. Ağızları çok küçüktür ve avları solucan ve karınca gibi küçük hayvanlardır. Saldırgan bir hayvan olmasa da karıncayiyenler asla evcil bir hayvan da değildir. Doğal ortamda bir gün içerisinde yaklaşık olarak 30000 karınca ve küçük hayvan tüketen karınca yiyenlerin hayvanat bahçesi ortamında bakıldığında özel mama ile besin ihtiyacının karşılanması gerekir. karıncayiyengiller

Karıncayiyenler Hakkında İlginç Bilgiler

Karıncayiyengiller hakkında ilginç bazı bilgiler aşağıdaki gibidir:
  • Dişleri olmayan karıncayiyenler avlanmak için uzun dilini kullanır. Dilleri 60 santimetreye kadar ulaşabilir.
  • Karıncaları avlarken onların ısırıklarından korunmak ve hızlı bir şekilde karıncaları yiyebilmek için dillerine 1 dakikada yaklaşık 150 kez dudaklarını çevresinde çevirirler.
  • Görme yetileri oldukça zayıftır ancak koku duyuları neredeyse mükemmeldir. Bir insandan 40 kat daha iyi koku algısına sahiptirler. Bu nedenle yiyecek bulmak amacıyla burunlarını kullanırlar.
  • Bir günde ortalama olarak 15 saat uyku süreleri vardır.
  • 190 gün gebelik süreleri vardır ve tek bebeklerine ortalama 2 yıl boyunca bakarlar.
Yukarıdaki bilgilere ek olarak 10 santimetreye ulaşan pençeleri ile kendilerini puma, jaguar gibi hayvanlara karşı savunurlar. Yalnız yaşamaya alışık hayvanlar olan karıncayiyenler sadece çiftleşme döneminde bir araya gelirler. Temel 4 çeşit karıncayiyen bulunur ve bazılarının nesli tükenme tehdidi altındadır. Dünya üzerinde farklı merkezlerde; soyu tükenen karıncayiyenler hakkında çalışmalar yapılmaktadır.  

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!