Kanarya Bakımında 5 Püf Noktası
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Kanarya bakımı nasıl yapılmalıdır? Kafesi ve temizliği nasıl olmalı? Kanarya ne yerse öter ve ötüşü nasıldır? Kanarya sahiplenenlerin mutlaka bilmesi gereken bilgileri yazımızda derledik.
Kanarya Bakımında 5 Püf Noktası
135
okunma
Güzel ötüşleri, muhteşem renkleri ile kanaryalar evde beslenilebilecek en güzel canlılar arasında yer alırlar. “Kanarya Bakımında 5 Püf Noktası” başlıklı yazımızın ilk püf noktası, sağlıklı bir kanarya sahiplenilmesidir. Bu yazıda ayrıca bu sevimli dostların mutlu olabilmeleri için bilmeniz gereken tüm detaylara ulaşabileceksiniz. [lwptoc width="auto" itemsFontSize="85%"]

Kanarya Sahiplenirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kanaryalar sonbahar ve kış aylarında tüy dökümünden çıkarlar ve normal ötüşlerine kavuşurlar. Kanarya sahiplenirken olabildiğince bu ayları tercih etmek daha doğru olacaktır. Sonbahar ve kış ayları dışındaki aylarda tüy dökümü ve üreme mevsimleri nedeniyle  sahiplenilmesi, kuşların sağlık durumlarını ve tüy dökümü sonrası görünümlerini görmenizi zorlaştıracaktır. Bu türde canlıları sahiplenmeye karar verdiğinizde sağlıklı kuşları sahiplenebileceğiniz yerler konusunda iyi bir araştırma yapmanız gereklidir. Kanarya bakımı hakkında önceden bilgi edinmeniz de kuşunuzun mutluluğu ve sağlığı için oldukça yerinde bir karar olacaktır. Kanarya bakımı konusuna geçmeden önce bu güzel kuşu sahiplenirken aşağıda yer alan konulara dikkat edilmesi gereklidir:
  • Kanarya kuşlarını sahipleneceğiniz yerde bir süre vakit geçirilerek kanarya kafeslerindeki kuşların davranışları gözlemlenmelidir. Sabit duran, kabarmış, gagalarını sürekli kanat altında tutan ve tüneklerinde hareketsiz duran kuşlar sahiplenilmemelidir.
  • Ayak ve tırnak yapısına dikkat edilmedir. Pullanmış ayaklara sahip, tırnaklarında mantar türü hastalıklar olan kuşlar sahiplenilmemelidir.
  • Gaga ve göz çevresinde tüy dökülmesi olmamalıdır.
  • Tüyler parlak ve düzgün dizilimli olmalıdır.
  • Karın derisinde pullanma, dökülme ve kuruma olmamalıdır.
  • Sağlıklı kanaryalar canlı, düzgün duruşa sahip ve çevik yapıda olurlar.
  • Tüylerini hafifçe aralayarak deri rengine bakılmalıdır. Sağlıklı kanarya kuşlarının derileri açık sarı renklidir. Deri rengi mora yaklaşan kuşlar, sağlıksız oldukları için sahiplenilmemelidir.

Kanarya Bakımında 5 Püf Noktası: Kuşun Kafesi Evde Nasıl Konumlandırılmalıdır?

Kanarya bakımında önemli bir nokta da kafesin yeridir. Kanarya kafesi pencere camları önünde, radyatör üstünde veya yanında, evde kedi ve köpek gibi evcil hayvanlar var ise kolaylıkla ulaşılabilecekleri yerde olmamalıdır. Kirli havanın yoğun olduğu, rutubetli veya çok rüzgar alan yerler kanarya kafesleri için uygun yerleşim yeri değildir. Kafesler korumalı olacak şekilde tabandan en az 1,5 m yukarıya konumlandırılmalıdır. kanarya kafesi

Kanarya Kafesi Nasıl Olmalıdır?

Kanarya kafesleri için uygun boyutlar sahipleneceğiniz kuş sayısına göre belirlenmelidir. Kanaryanızın ana yaşam alanı olan kafesler, kuşların tüm ihtiyaçlarını giderebilecekleri konforda olmalıdır. Kafeslerde tünekler mutlaka bulunmalıdır. Tünek seçimlerinde kuşlarınızın bacak ve tırnak yapılarını bozmayacak, kanat çırpma aralıklarına göre konumlandırılabilecek tüneklerin seçimi önemlidir. Plastik tünekler yerine doğal ahşap tünekler veya doğal ağaçlardan alınan kuru dallar tünek olarak kullanılabilir. Kanarya kafeslerinde birden fazla su kabı ve yem kabı bulunması bir kaba yem koyarken diğer kaba da kanaryalarınızın diyetlerinde yer alan ek gıdaları koyabilmeniz için gerekli olacaktır. Kafeslerde kuş kumu ve kumu koyacağınız kabın bulunması kanaryaların sindirim sitemlerinin düzgün çalışmasına yardımcı olacaktır. Gaga taşı da kanarya kafeslerinde bulunmalıdır. Kanaryalar, belirli aralıklarla özellikle de yemlerini yedikten sonra gagalarını temizlemeye ihtiyaç duyarlar. Kuşlarınızın kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamaya destek olan gaga taşı, kanarya kafeslerinde mutlaka yer almalıdır.

Kanarya Kafesi Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Kanarya kafesi, kuşlarınızın sağlıklı yaşayabilmeleri için önem taşır. Kafes temizliğinde asla deterjan gibi kimyasal maddeler kullanılmamalıdır. Kafeslerin paslı olmaması ve kimyasal boyalar ile boyanmamış olması gerekmektedir. Kafeslerin temizliği periyodik olarak yapılmalı ve kafeslerde bit ve pire üremesine izin verilmemelidir. Yem ve su kaplarının devamlı temiz tutulması gereklidir. Kafeslerde hijyene azami derecede dikkat edilmesi gerekmektedir, kanarya bakımı hakkında bilinmesi en önemli püf noktalarından biri bu kuşların temiz olmayan ortamlarda mutlu olamayacağıdır.  Kuşun yaşam alanlarında mikrop ve bakteri üremesini engellemek için zeminlerine çam peleti, kafes altlığı kumu veya talaş konabilir. Haftada iki veya üç defa zeminde bulunan kuş kumlarını veya talaşların temizlenmesi mikrop üremesini engelleyecektir. Kanarya yemlikleri ve su kapları da aynı zeminleri gibi, en az haftada üç defa temizlenmelidir.

Kanarya Bakımında 5 Püf Noktası: Kanarya için Yem Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kanaryaların sağlıklı olarak beslenebilmeleri için, yem seçimine ve beslenme düzenlerine önem vermek gereklidir. Düzenli olarak beslenmeyen kanaryalarda sağlık sorunları daha fazla görülmektedir. Birçok petshopta veya marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz kanarya yemleri, bu güzel kuşların sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için ne yazık ki tek başına yeterli değildir. Tahıllar, sebze ve meyveler ile kanarya diyeti çeşitlendirilmelidir. Bu besin takviyeleri ayrıca, kanarya ne yerse öter?, kanaryanın güzel ötmesi ve renklerinin güzel olabilmesi için nasıl beslenmesi gerekir? şeklinde akla takılabilecek sorulara da cevap olmaktadır. Kuşlarınıza turp, elma, marul, yulaf, keten tohumu gibi yiyecekler de verilebilir. Bu sebze ve meyveleri kanaryanıza verirken, taze olmalarına ve miktarlarına dikkat etmek gereklidir. Bu güzel canlı için özel olarak hazırlanan yemler hava almayacak şekilde kapatılmış camlarda korunmalıdır. Ayrıca sevimli dostumuzun diyetinde kullanılacak taze yemler tek seferde tüketilecek şekilde hazırlanmalıdır. Kanaryalara hafta iki kez yeşillik ve meyve verilmelidir. kanarya bakımı

Sahiplenmeyi Düşünenlerin En Fazla Sorduğu Sorular Nelerdir?

Kanarya bakımı hakkında hayvanseverler tarafından en çok merak edilen birkaç soruyu yanıtlamak istedik. Soru 1: Kanarya Kafesten Çıkarılır Mı? Cevap: Kanarya bakımı üstlenen birçok kuşsever sevimli dostunu kafesinden çıkartıp özgürce uçurabilmeyi hayal etmektedir ama bu sevimli dostlarımız kafeslerinde bakılmalıdır. Hassas vücut yapıları nedeniyle kafeslerinde yaşamaları daha doğru olacaktır. Kafeslerinden dışarıya çıkarıldıklarında korku seviyeleri yükselir ve bu durum kuşta strese neden olur. Bu durum nedeniyle çok özel bir eğitim almadıkları sürece kafeslerinden çok fazla çıkarılmamaları önerilmektedir. Soru 2: Kanarya Ne Yerse Öter? Cevap: Kanarya ötüşü; kanarya kuşlarının kalıtımsal, cinsiyet ve tür özellikleri ile ilgilidir. Bu türün erkek kuşları ötücü kuşlardır. Eğer güzel ötüşlü bir kuş sahiplenmeyi düşünüyorsanız, sahipleneceğiniz kuşun erkek olması gereklidir. Şayet, üretim yapmak istiyor ve güzel öten sağlıklı kuşlara sahip olmak istiyorsanız erkek kuşun özellikleri ile uyumlu dişi bir kuş da sahiplenmeniz gereklidir. Kalıtımsal olarak geçen ötüş özellikleri ve görünüm, dişi kuş tarafından aktarıldığı için dişi kuş seçimleri de önem taşımaktadır. Eğer ilk defa kuş sahiplenecekseniz bu konuda profesyonel destek almanız daha doğru olacaktır. Soru 3: Kanaryalar Neden Hoşlanır? Cevap: Kanarya bakımı üstlenen kişiler doğal olarak çok sevdikleri küçük dostlarının mutluluğunu düşünmektedir. Sahipleneceğiniz kanaryaların sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için rahat bir kafes, kafes içinde temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yem kabı, su kabı ve tünek gibi malzemeler, düzgün bir beslenme ve temizlik rutini gereklidir. Kanaryaların kafeslerinde uçuşlarına ve kanat açmalarına engel olmayacak şekilde konumlandırılmış oyuncaklar; kanaryalarınızın oyuncu özelliklerini öne çıkararak hem egzersiz yapmalarını sağlayacak hem de keyifli vakit geçirmelerine yardımcı olacaktır. Kuşlar Alemi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için diğer içeriklerimizi de keşfetmeyi unutmayın. Size önerebileceğimiz içeriklerimizden bazıları Saka Kuşu Özellikleri ve Bakımı , Kuş beslerken nelere dikkat edilmelidir? yazıları olabilir.  Bu içeriklerimizle birlikte bakımını üstlendiğiniz sevimli kuşunuzu nasıl daha mutlu edebileceğiniz yönünde ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.

Kanarya ötüşü nasıl olur?

Kanarya bakımı üstlenen kişilerin çok iyi bildiği gibi bu güzel canlılar kendilerine özel şarkıları, nağmeleri ve ötüş tarzlarıyla herkes kendine hayran bırakmaktadır. Kanarya ötüşü hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmeniz için aşağıda yer alan kanarya videosunu izlemeniz oldukça faydalı olacaktır.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!