İngiliz Posta Güvercini Hakkında Bilmeniz Gerekenler
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
İngiliz Posta Güvercini Hakkında Bilmeniz Gerekenler
53
okunma
İngiliz posta güvercini geçmişte insanların iletişim sorununa deva olmuş bir kuş türüdür. Günümüzde ise daha çok gösteri ve hobi amaçlı yetiştirilmektedir. Ülkemizde de birçok meraklısı bulunan bu özel kuş cinsinin özelliklerini ve bu kuşlarla ilgili başka hiçbir yerde bulamayacağınız özel bilgileri bu yazımızda derledik.

İngiliz Posta Güvercini Hakkında Genel Bilgiler

Her ne kadar tür İngiliz Posta Güvercini olarak adlandırılsa da asıl kökenleri Asya’dır. Bu güvercinler aslen Hindistan ve Pakistan kökenlerine sahiplerdir. 1875’li yıllarda Cumulet ve bazı taklacı güvercinler ile melez hale getirilmişlerdir. İngiltere’nin Manchester kentinin güneyindeki Macclesfield kasabasında çok eski dönemlerden beri yetiştirilmektedirler. Diğer bir tür İngiliz Tippler’ i ise Sheffield bölgesinde yaygın olarak görülmektedir. İngiliz posta güvercinleri posta güvercini türlerinin arasında gösteri kuşu olarak da bilinmektedir.  Genel olarak yaşam süreleri yaklaşık olarak 10 yıl olsa da, özenli bir bakım programı ile 20 yıla kadar yaşayabilirler. İngiltere’deki en yaygın İngiliz posta güvercinleri, İngiliz Tippler adı verilen güvercin türleridir. Türkçeye çevirisi ile Akşamcı İngiliz olan bu tür güvercine Tippler yani akşamcı olarak isim verilmesinin nedeni gece rahatlıkla uçabilmelerinden kaynaklanmaktadır. Bu kuşlarla ilgili önemli bir ilginç bilgi ise, bu güvercinlerin diğer güvercinlere kıyasla çok uzun süreli ve çok yüksek irtifalarda hem gece hem de gündüz uçabildikleridir. 10 ile 15 saat boyunca uçuşların belirli bir yükseklikte gerçekleştirebilirler. Sabah saat 06:00’da salıverildiklerinde rahatlıkla uçuşlarını gerçekleştirebildikleri halde daha geç saatlerde uçuşa başlatılmaları durumunda geri dönmekte zorlanırlar. ingiliz posta güvercinleri

Özellikleri Nelerdir?

İngiliz posta güvercinleri özel olarak yetiştirilen türlerden biridir. Gösteri için de yetiştirilmektedir. Yetiştiriciler aşağıdaki özelliklere dikkat etmek zorundadırlar.
  • İngiliz posta güvercinlerinin gövde kısımlarında göğüs bölümleri geniş ve dolu görünümlü olmalıdır. Öne doğru çıkıntısı olan göğüs görünümü bu kuşlarda makbul bir görünüm olarak kabul edilmez.
  • Kuşun kanat üstü omuz kısımları geniş ve güçlü yapıda olmalıdır. Kaslı görünüm gözlemlenmelidir.
  • İngiliz posta güvercini simetrik bir vücut yapısına sahip olmalıdır. Dengeli görünümün önem kazandığı bu güvercin türünde kuyruk kısmının yere tam olarak değmemesi gereklidir.
  • Vücut duruşu dik olmalıdır.
  • Tüy yapısında dikkat edilen en önemli konular kuşun kanat ve kuyruk tüylerinin güçlü olması gerektiğidir. Tüyler seyrek yapıda olmamalı ve vücutta tüysüz açık alanlar olmamalıdır. Özellikle boyun ve göğüs bölgesinde bulunan tüylerin çok sık görünmesi güvercinlerin değerini daha artırmaktadır.
  • Duruş, görünüm ve kuşun rahatlıkla uzun mesafeli posta uçuşlarını gerçekleştirebilmesi için kemik yapısı güçlü ve hafif, kemik yerleşimi ise düzgün olmalıdır.
Bu zarif görünümlü kuş üzerine sunduğumuz bilgilerin ardından "Dünyanın en güzel renkli kuşları" yazımızın da ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!