Havai fişekler nedeniyle yüzlerce kuş hayatını kaybetti!
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Havai fişekler nedeniyle yüzlerce kuş hayatını kaybetti!
14
okunma
Yılbaşı nedeniyle yapılan havai fişekli kutlamalar çok sayıda kuşun hayatını kaybetmesine neden oldu. Havai fişek gösterilerinin kuşların yaşamını tehlikeye attığı artık herkes tarafından bilinen bir gerçek olsa da bu vahşi eğlencenin tehlikeli boyutları göz ardı edilmeye devam ediliyor. Başta kuşların yaşamını tehdit eden bu sözde gösteriler doğaya ve birçok canlıya zarar veriyor. Kimyasal ve zehirli gazların havaya karışması sebebiyle insanlar dahil tüm canlıların sağlığı olumsuz yönde etkileniyor.

Havai Fişekler Canlılara Zarar Veriyor

Yüksek ses nedeniyle ürken ve bilinçsiz bir şekilde uçuşmaya başlayan kuşlar çarpma, çarpışma, güvenli konamama gibi nedenlerle hayatını kaybediyor. Bu sözde gösteriler sadece uçan kuşları değil, kuluçkaya yatan kuşların da yuvalarını terk etmelerine ve soğuyan yumurtalardan kuşların çıkmamasına ve yuvadaki yavru kuşların açlık nedeniyle hayatını kaybetmelerine neden oluyor.

Roma’dan Gelen Görüntüler Vahşeti Ortaya Koydu

2020 yılının 2021’e bağlandığı gün gece de ne yazık ki bilinen bu büyük zararlara rağmen dünyanın birçok köşesinde havai fişek gösterileri yapıldı. İtalya’nın Roma kentinden gelen görüntüler kuş katliamının ne boyutlarda olduğunu gösteren en açık kanıtlar oldu. Yapılan sosyal medya paylaşımları Roma’da yüzlerce kuşun havai fişek gösterilere nedeniyle hayatını kaybettiğinin kanıtı niteliğinde.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!