Filler Hakkında Merak Ettiğiniz 10 Bilgi
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Filler hakkında ilk kez duyacağınız bilgiler. Fiziksel ve duygusal özellikleri, ne yerler, nerede yaşarlar, kaç kilo olurlar, ne kadar ve nasıl uyurlar?
Filler Hakkında Merak Ettiğiniz 10 Bilgi
0
66
okunma
Hayvanlar aleminin en iri gövdeli canlılarından biri olan filler hakkında merak ettiğiniz 10 bilgi başlığı altında, bu görkemli canlılar hakkında en fazla merak edilen özellikleri sizler için listeledik. Filler kaç kilo olurlar, nerede yaşarlar? gibi birçok sorunun cevabını bu içeriğin devamında bulabilirsiniz. [lwptoc]

Filler Hakkında Merak Ettiğiniz 10 Bilgi

Hayvanlar aleminin en görkemli, en bilge ve belki de en gizemli canlılarından biri olan olan fillerin hem fiziksel hem de duygusal özelliklerini maddeler halinde ele aldığımız bu yazıyı bitirdiğinizde bu muhteşem canlılara daha çok hayran olacaksınız.

Hayran bırakan duygusal özellikler!

Bu muhteşem canlılar belki de hayvanlar aleminin en zeki üyelerinden biridir desek herhalde abartmış olmayız. Uzun süreli hafızaları zaten bilinen hatta bu özellikleri dünyada birçok dilde deyim haline gelen filler empati kurma, dilleri ayırt etme, araç gereçleri kullanabilme , taklit etme, beden dilini anlayabilme gibi birçok muhteşem yeteneğe sahiptir.

Filler Tehlikeli mi?

Dev cüsseleri ve bazen çıkardıkları ürkütücü sesler nedeniyle insanların korktuğu bu hayvanlar, aslında sadece kendilerini tehlike altında hissettiklerinde tehlikeli olurlar. Herhangi bir tehdit sezmeleri durumunda oldukça saldırgan ve kızgın olan bu canlılar, normal zamanlarda doğrudan insana zarar vermezler fakat onu huzursuz edebilecek faktörler bir araya geldiğinde bu durum değişebilir. filler ne yer

Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Bu heybetli hayvanları keşfetmek isteyenlerin en sık sorduğu sorulardan biri, filler ne yer? sorusudur. Dev gövdeleri bulunan bu hayvanların etçil olduğunu zanneden kişi sayısı oldukça fazla olsa bile bu muhteşem canlılar şaşırtıcı olarak otçul hayvanlardır. Bitki ve bitki kökleri ile beslenen bu hayvanlar, aynı zamanda çeşitli meyveleri yiyerek de yaşamlarını sürdürürler.

Kaç Kilo Olurlar?

Bu soruya ancak ortalama bir cevap vermek mümkün olup Asya ve Afrika fillerinin ağırlık bakımından birbirinden farklı olduklarını belirtmek gerekir. Afrika'da yaşayan türleri yaklaşık 6 ton ağırlığında olup Asya'da yaşayanların ağırlığı ise 4 ton civarındadır, bu iki türün aralarında 2 ton gibi muazzam bir fark bulunmaktadır.

Kaç Çeşit Fil Vardır?

Temelde iki çeşit olarak kabul edilse de Afrika Orman filini de dikkate aldığımızda, üç çeşit olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar Afrika , Asya ve Afrika Orman filidir. Özellikle Asya kökenli olan türleri ile Afrika kökenli olan türleri arasında, fiziksel bazı farklılıklar bulunur. fillerin boyu ne kadardır

Boyu Ne Kadardır?

Erkek Asya filleri, 2 metreyi aşan boylara sahip olurlar. Afrika kökenli olan cinslerinin boyları ise, 3,5 metreye kadar çıkmaktadır. Bir diğer Afrika kökenli canlı olan Afrika orman fillerinin boyları ise, 2,2 metre civarındadır. Bu ölçüler, fillerin yerden yüksekliğini ifade etmektedir.

Kaç Yıl Yaşar?

Afrika kökenli olan türlerde ortalama yaşam süresi, 70 yıla ulaşmaktadır. Asya kökenli olanlarının ömürleri ise Afrika kökenli olanlara göre fazlasıyla kısa olup, ortalama 25 yıl yaşamaktadırlar. Bu canlıların yaşam süreleri temel olarak bulundukları ortamın doğal olup olmadığına ve sürü halinde bulunup bulunmadıklarına göre değişir. filler ne kadar yaşar

Ne Kadar ve Nasıl Uyur?

Filler ne kadar ve nasıl uyur sorusu hayvanseverlerden sıkça işittiğimiz bir sualdir. Bu heybetli hayvanların uyuma süreleri ve şekilleri bulundukları ortama göre farklılık gösterir. Doğal ortamlarında yaşayan ormanların büyük çocukları günde en fazla 2 saat uyurken, doğal ortamlarından koparılmış ve hayvanat bahçesinde yaşamlarını sürdürenlerin ise günde aralıklarla toplam 4 ile 6 saat arasında uyudukları bilinmektedir.

fil dişi
Nerede Yaşar?

Filler hangi ülkede veya nerede yaşar? sorularının ayrı ayrı cevaplanması gerekir. Bu muhteşem güzellikteki canlıların en doğal yaşam alanları Afrika kıtası ile Güney ve Güneydoğu Asya bölgeleridir.  Bu bölgelerde ormanlık alanlarda ve ormanlık veya yağış alan alanlara yakın kuraklık bölgelerde yaşayabilirler.

Dişlerini Ne İçin Kullanırlar?

Bu muhteşem canlıların dış görünümlerinde hortumlarından sonra en çok dişleri dikkat çeker. Hortumlarının altında görünen iki dişinin dışında çenelerinde dışarıdan görülmeyen başka dişleri de olsa da en dikkat çekeni dışarıdakilerdir. Bu iki dişi ağaç kabuklarını soymak, bitki köklerine ulaşmak veya toprağı kazarak su kullanırlar. Diğer yandan bu dişler, tehlikelerden korunmasında ve aralarındaki kavgalarda da önemli rol oynar.

Oldukça Duygusal Hayvanlardır

Onların görkemli ve bilge görünüşlerinin altında son derece duygusal bir yapı barınır. Sürü halinde yaşarlar ve birbirlerine karşı vefalı ve oldukça bağlıdırlar. Sürüden bir üyenin ölmesi durumunda, sürüde uzun bir süre yas tutulur.

Fillerde Üreme Nasıl Olur?

Bu heybetli canlılar çiftleştikten sonra hamilelik oluşması durumunda, Afrika kökenli olanlarında 22 aylık, Asya kökenli olanlarında ise 18 ile 22 ay arasında bir gebelik süresi söz konusudur. Sağlıklı bir şekilde doğan ve yaklaşık 100 kiloya sahip olan yavrulara Calve adı verilir. fillerin özellikleri
Ayrıca bahsetmek isteyeceğimiz diğer 3 özellikleri ise sadece hortumlarında 50 binden fazla kasa sahip olmaları insanlar haricinde, çeneleri bulunan tek memeli hayvan türü olmaları ve tıpkı insanlardaki gibi sağlak veya solak özelliklere sahip olabilmeleri. Hayvanlar aleminin bu büyük çocukları ile tanıştıktan sonra Zürafalar üzerine hazırladığımız içeriği de mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!