Fars Kedisi Özellikleri ve Bakımı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Fars Kedisi Özellikleri ve Bakımı
49
okunma
Fars kedisi ya da diğer adıyla İran kedisi özellikleri bakımından birçok kedi türünden ayırt edilebilecek niteliklere sahiptir. 17. yüzyıl başlarında İran’da keşfedilmiş bir kedi türüdür. Özel olarak üretilmemiş bir ırk olup doğal üremiş bir türdür. 1620’li yıllarda İran’dan dünyaya yayılmıştır. Farklı renklere sahip olabilirler. Orijinal Fars kedi ırkının kafa ve burun yapısı basık değildir. fars iran kedisi

Fars Kedisi Özellikleri

Kabarık tüyleri ve hoş bakışlarıyla oldukça sevimli olan Fars kedisi özellikleri arasında öne çıkan olumlu ve olumsuz özellikleri aşağıda yer almaktadır.
  • Genel kedi türlerinden daha sakin bir yapıları olup, sahiplerine ve kendisine ilgi gösterenlere ayrı bir sadakat gösterirler.
  • Kulak yapılarının küçük olması, onları ayrıca sevimli kılmaktadır.
  • Kuyrukları uzun ve kalındır.
  • Yetişkin bir Fars kedisi, 4,5 ile 8 kilo arasındadır.
  • Fars kedilerinin bakımı, birçok kedi türüne göre daha zor olsa da bu zorluk daha çok her gün düzenli taranma ihtiyacından kaynaklanmaktadır.
  • Çok hareketli yapıda olduklarını söyleyemesek de, hantal olduklarından bahsetmekte mümkün değildir.
  • Zeki kedi ırklarından biridir.
  • Eğitimlerinin kolay olması, Fars kedisi özellikleri arasında öne çıkan özelliklerden biridir.
  • Oyunculuk yetenekleri, kedi türlerine göre ortalama seviyededir.
  • Hastalıklara daha fazla meyilli kedi türlerinden biridir. Bu nedenle gerek bakımları ve gerekse onlara korumaya yönelik tedbirler, daha fazla önem taşımaktadır.
  • Burun yapıları basıktır. Bu yüzden nefes alırken sıkıntı yaşamaları olağan özellikleri arasındadır.
  • Fiziki yapıları, güçlü olan bir kedi cinsidir. Bacak ve kas sistemleri son derece gelişmiştir.
  • Sağlıklı bir Fars kedisinin ortalama yaşam süresi, 10 ile 15 yıl arasında değişmektedir.
  • Çocuklara karşı zararsız ve oyun oynamayı seven yapıları ile eğlenceli kedi türlerinden biridir.
fars kedisi bakımı

Bakımı

Tüy yapılarının narin olması ve yoğun tüylü yapıları düzenli ve sık yapılması gereken tüy bakımı ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Tüylerinin her gün taranması ve tüy bakımının yapılması, Fars kedisi bakımı için en önemli hususlardan biridir. Düzenli tüy bakımı yapılmadığı taktirde, tüylerinde oluşacak topaklanmalar tüy bakımlarını çok daha zor hale getirecektir. Tüylerinin düzenli taranmaması nedeniyle oluşacak bu topaklanma deriye havanın daha zor ulaşmasına sebep olacağı için cilt yaralarının görülmesi oldukça sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Tüylerinin fazla ve uzun olması nedeniyle fazla banyo yaptırıldıklarında hastalanma olasılıkları daha fazla olur. Çok sessiz ve sakin bir kedi olduğu için kendini koruma özelliği az seviyededir. Dışarıda dolaştırılırken diğer kedilere karşı korunmalıdır. Göz hastalıkları, böbrek hastalıkları, cilt problemleri ve doğum problemleri Fars kedilerinde sıklıkla yaşanmaktadır. Fars kedileri vücut yapıları nedeniyle kolay kilo alabilirler. Bu ırk kediler yaşlandıklarında daha hareketsiz olurlar. Ayrıca zamanlarının çoğunu uyuyarak geçirirler. Bu durum diyetlerine ve egzersiz programlarına dikkat edilmediği taktirde çok fazla kilo almalarına neden olur. Fars kedisi ırkı mutlaka özenli bir mama kontrol programına ihtiyaç duyar. Diğer kedi türleri hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için Kediler Alemi kategorimize göz atmayı sakın unutmayın.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!