Evde Tavşan Beslemek Üzerine Bilmeniz Gerekenler
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Evde Tavşan Beslemek Üzerine Bilmeniz Gerekenler
90
okunma
Evde tavşan beslemek keyifli ve kolay bir aktivitedir. Yeterli özenin gösterilmesi durumunda sevimli dostunuz size çabucak alışır. Bakımları zahmetli olmasa da tavşanlar hakkında bilinmesi gereken detaylar vardır. İlk olarak bir hayvan sahiplenmeye psikolojik açıdan hazırlanmanız önemlidir. Youtube videolarında, Instagram fotoğraflarında veya arkadaşınızın evinde gördüğünüz tavşanlar, ani karar almanıza sebep olmamalıdır.

Evde Tavşan Beslemek

Bir hayvanın sorumluluğunu almak, onun ihtiyaçlarını tümüyle karşılayabileceğinizi kabul etmeniz anlamına gelir. “Tavşan nasıl beslenir?” sorusundan önce “Tavşan için nasıl iyi bir dost olurum?” diye sormanız faydalı olabilir. Evinizde tavşan beslemeye uygun olup olmadığınızı anlamak için dikkat etmeniz gereken detaylar şöyledir:

Evde Tavşan Beslemek İçin Yeterince Sabırlı Mısınız?

En küçük tavşan ırklarında bile gelişmiş bir bacak yapısı bulunur. Avcı düşmanlara karşı kendilerini savunmak için ancak kaçabilen tavşanlar çok atiktir. Vazoları kırabilen, sofranın ortasına zıplayıp tabakları yoklayabilen, ev içinde kaybolabilen veya enerjisini atamadığında sahibinin parmaklarını hafifçe ısırabilen tavşanların bakımı eğlenceli ve yorucudur. Sevmek istediğinizde kaçarak odadan çıkması durumunda onu yakalamanız zor olabilir. İçgüdülerinden dolayı sürekli hareket etmek ister ve başka bir canlıdan kaçmaya bayılırlar. Dostunuzla iyi bir ilişkinizin olması, ne kadar sabırlı olduğunuzla ilişkilidir. İnternet içeriklerinde gördüğü tavşanları sevimli bularak bir tane sahiplenen fakat bakamayıp tekrar bırakan kimselerden olmamanız en iyisidir.

Evde Tavşan Beslemenin Sorumlulukları Karşısında Hazır Mısınız?

Tavşanların kedi ve köpeklerden küçük olması, bakımlarının çok kolay olduğunu düşündürebilir. Fakat bir tavşan en az kedi, köpek, kuş, balık kadar bakım ihtiyacına sahiptir. Tavşan bakımı konusunda bilgi sahibi olmayıp bunu öğrenebileceğini düşünenlerdenseniz, hiçbir sakınca yoktur. Fakat geçici heveslerle tavşan alıp bakımını ihmal etmeniz, yeni dostunuzun hastalanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olabilir. İlgi görmeyen diğer hayvanlar gibi tavşanların da evden kaçma riski olduğunu unutmamalısınız. Tavşanla mutlaka zaman geçirmek ve onu bir oyuncak gibi görmemek gerekir.

Tavşan Tüyü Sizi Rahatsız Eder Mi?

Fazla tüy döken hayvanlardan biri tavşandır. Kısa veya uzun tüylü tavşanların hepsi, yılın belli dönemlerinde tüy döker. Alerjisi olanlar ve fazla titiz kimseler bu durumu pek hoş karşılamaz. Tüy süpürmeyi aksatırsanız biriken yumuşak tüyler canınızı sıkabilir. tavşan beslemek

Evde Tavşan Beslemek Zararlı Mıdır?

Tavşan beslemek zararlı değildir. Hijyeni konusunda özen gösterilen tavşanlar risk meydana getirmez. Hijyen sadece tavşanlar için değil, evcil hayvanların tümü için şarttır. Tuvalet temizliği dikkat edilecek ilk detaydır. Tuvalet eğitimi tavşan bakımının konforunu belirler. Doğru tuvalet eğitimi almış tavşanlar, sizin veya evdekilerin sağlığını tehdit etmez.

Tavşanlara Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Koku alma yetisi gelişmiş olan tavşanlar, dışkılarının kokusunu aldıkları yerde tuvalet ihtiyaçlarını giderirler. Küçük dostunuzu eve ilk getirdiğiniz zaman onu, önceden ayırdığınız bir barınma alanında bulundurmalısınız. Tuvaletini yapacağı kap içinde bekletilmeyebilir. Fakat tuvaletini yapmak istediğinde bu kap ona yakın olmalıdır. Dışkısını sildiğiniz peçeteyi tuvalet kabına koymanız gerekir. bir dahaki ihtiyaç durumunda aynı yere gelen tavşan, kokuyu alarak kap içine girecek ve tuvaletini orada yapacaktır. Bu pratik yöntemin olumlu sonuç vermesi birkaç haftayı bulabilir.

Evde Tavşan Beslemek Uğursuzluk Getirir Mi?

Anadolu’nun bazı yörelerinde ilginç inanışlar vardır. Tavşan gibi sevimli ve zararsız bir hayvanın uğursuzluk getireceğini söyleyenler olabilir. Bu bir batıl inançtır ve inanıp inanmamak sizlere kalmıştır. Sağlık açısından tehlike meydana getirmeyen tavşanların doğaüstü bir etkiye yol açması beklenmez; evde tavşan beslemek uğursuzluk ortaya çıkarması mümkün olan bir durum değildir. Bu içeriğimizin ardından “Küçük Tavşan Türleri” yazımızın da ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!