Evcil Tavşan Türleri
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Evcil tavşan türleri hakkında detaylı bilgiler. Evde beslenebilen tavşanlar hangileridir ve nasıl seçim yapmalıyım? Evcil tavşanlar hakkında tüm merak ettikleriniz.
Evcil Tavşan Türleri
61
okunma
Dünyanın en sevimli ve sempatik hayvanlarından biri olan tavşanlar yüz yıllardır hayvan severler tarafından evcil hayvan olarak besleniyor ve bakımları yapılıyor. Tavşan beslemek için daha çok çiftlikler ve bahçeli evler tercih edilse de bazı hayvan severler apartman dairelerinde de tavşanları için özel yaşam alanları oluşturabiliyor. Uzun tüylü, 4 ayaklı görünüşleriyle oldukça sevimli bir hayvan olan tavşanlar, doğada dağlarda, büyük oyukların içinde kısaca tüm kara parçalarında yaşayabilirler. Hatta bütünüyle kendilerine ait olan bir adaları bile vardır. Kemirgen hayvanlar olup doğada bulunan otlarla beslenirler. Sese oldukça duyarlı olan bu hayvanların doğada yaklaşık 50 adet türü vardır. Bunların 5 tanesi evcilleştirilmiş, çiftlik hayvanı ve pet olarak bakılmaktadır. Yaşadıkları ortamlara uyum sağlasalar da her cins tavşan evcil hayvan olarak bakılamaz. Bazı türler bu apartman hayatı, ev bahçesi gibi insanların da bulunduğu yaşam alanlarına diğer türlere nazara daha yatkındır. Şimdi gelin evcil tavşan türlerine biraz daha yakından bakalım.

En Çok Beslenen Evcil Tavşanlar


Ankara Tavşanı

Ankara tavşanı, diğer bir adı ile Angora tavşanı çok uzun ve yumuşak tüylü bir tavşan türüdür. Ülkemizde Karadeniz’den sonra  birçok şehire hatta tüm ülkeye yayılmış bir türdür. Türkiye'de tüyleri özellikle Tekstil sanayisinde kullanılır. Tüylerinin koyun yününden bile sıcak tuttuğu söylenmektedir.  Ortalama 3 ila 5 kg ağırlığında, 15-20 cm boyundadır. Başka tavşan türleri ile beraber yaşayabilir. Sevilen evcil tavşan türleri arasında yer alır. Ortalama 5-10 yıl yaşarlar.

Rex Tavşanı

Tavşan türleri arasında en zeki olan tavşan türüdür ayrıca annelik içgüdüsü deen fazla olan tavşan türlerinden biridir. Ortalama 4 kg ağırlığında 20 cm boyundadır. Siyah, kahverengi, beyaz, renkleri olabilir. Uysal bir yapısı vardır.  Irkından başka bir tavşanla beraber de yaşayabilir. Çok hareketli değildir, ancak yaklaşık 1 metre yükseğe zıplayabilir. En çok beslenen evcil tavşan türleri içerisinde ifade edilebilir. Ortalama 10 yıl kadar yaşarlar.

Viyana Tavşanı

Beyaz, gri renkleri vardır. Diğer tavşan türlerine göre biraz daha minyondur. Ortalama 2,5 kilo ağırlığındadır.  Tavşan ırkları içerisinde evcilleşme tarihi en eski olandır. Gözleri mavimsi gri renklidir. Ortalama 5 yıl yaşarlar. Adını aldığı Viyana’da çok sayıda bulunur. Zamanla tüm ülkelere yayılmıştır.

Hollanda Tavşanı

Hollanda tavşanı, diğer bir adıyla lop tavşanı adı verilen bu tavşan türü düşük kulaklı, ponpon kuyruklu, yumuşak tüylü çok sevimli bir melez tavşan türüdür. Vücut tüyleri açık ve koyu olmak üzere 2 renklidir. Oldukça atik ve hareketlidirler. Bu yüzden bakımı oldukça zordur. Gri, beyaz, kahverengi renkleri vardır. Çok sevimli bir görüntüye sahip olmaları sebebiyle evde bakımı tercih edilen evcil tavşan türleri arasında yer alır. Ortalama 1,5 kg'dır. Su içmeyi çok severler. Ortalama 10 yıl yaşarlar.

Chinchilla Tavşanı (Çinçilla, Şinşilla)

Genellikle tüyleri kahverengi olduğu için sincaplara benzetilir. Tüylerinin ayak kısımları çok açık, sırt kısımları çok koyu tüylüdür. Büyük ve küçük olmak üzere iki türü vardır. Büyük şinşilla tavşanı oldukça ağırdır, ön ve arka bacakları çok iyi gelişmiştir, bu türleri oldukça hareketsizdirler. Ağırlıkları ortalaması 3 kg'dır. Ortalamayı yaşama süreleri 5-10 yıl arasında değişir. Ülkemizde fazlaca bulunur. Ama en az beslenen evcil tavşan türlerinden biridir.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!