Bayat ekmekten kedi ve köpek maması nasıl yapılır?
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Bayat ekmekten kedi ve köpek maması nasıl yapılır?
81
okunma
Evde kalmış bayat ekmekten kedi ve köpek maması yapılarak hem sevimli dostlarınıza çok sevecekleri sağlıklı bir menü hazırlayabilir hem de bayat ekmekleri değerlendirebilirsiniz.  3 farklı tarif ile hem bayat ekmeklerinizi değerlendirmeye hem de sevimli dostlarımızı sevindirmeye ne dersiniz? Tarifler yazımızın devamında yer alıyor…

Bayat Ekmekten Köpek Maması Nasıl Yapılır?

Bayat ekmekten köpek maması yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler bayatlamış ekmek, elma sirkesi, su ve bir miktar kemiktir. Kemikleri suya koyarak tercihen düdüklü tencerede haşlayın. Kemikler haşlandıktan sonra suyunu sözün ve ılık hale gelmesini bekleyin. İçerine doğranmış bayat ekmekleri ekleyin ve 1 yemek kaşığı elma sirkesi ilave ederek iyi bir şekilde karıştırın. Püf Noktası: Elma sirkesi köpeklerde ağız kokusunu giderir ve ağız yaralarına iyi gelir.

Tavuk suyu ile Bayat Ekmekten Kedi ve Köpek Maması Nasıl Yapılır?

Tavuk suyu ile bayat ekmekten kedi ve köpek maması yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler 1 tavuk, su ve bayat ekmektir. Tavuğu suda haşlayın ve sudan çıkarın. Tavuk suyu ılımaya başlayınca içerisinde doğranmış bayat ekmekleri ilave edin. Köpekler için biraz daha büyük kediler için ise daha küçük olacak şekilde bayat ekmekleri doğrarsanız yerken zorlanmayacaklardır. Tavuk suyunu ekmeklerin iyice çekmesini sağlayacak şekilde karıştırın ve porsiyonlayarak kedi ve köpeklerinizi bu güzel ve sağlıklı menü ile ödüllendirin. Dilerseniz özellikle köpeklerin beslenmesi için et suyu ve haşlanmış sebze suyunu karıştırarak içerisinde bayat ekmek ilavesi de yaparak vitamin ve mineral oranının artırabilir ve daha sağlıklı bir menü oluşturabilirsiniz.

Süt ve Yoğurt ile Bayat Ekmekten Kedi ve Köpek Maması Nasıl Yapılır?

Süt ve süt ürünleri ile yapılan tüm mamalar sütün kolayca bozulabilme özelliği nedeniyle hemen tüketilmesi gereken mamalardır. Bu nedenle kedi ve köpeğinize süt ve süt ürünleri ile mama hazırlayacaksanız porsiyonlayarak saklama yapmadan hemen tüketmelerini sağlamanız gerekmektedir. Süt ile bayat ekmekten kedi ve köpek maması yapmak için 1 litre ılık süt içine bayat ekmekleri doğrayabilirsiniz. Süt ılık hale gelip ekmekler sütü çeker çekmez hemen bu sağlıklı mamayı kedi ve köpeğinize sunabilirsiniz. Yoğurt ile mama hazırlayacaksanız yoğurdun özellikle sulu kısmını tercih etmeniz ekmeklerin daha rahat yumuşamasını sağlayacaktır.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!