Anadolu Çoban Köpeği Özellikleri ve Bakımı
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Anadolu çoban köpeği özellikleri nelerdir? Anadolu çoban köpeği türleri hangileridir? Anadolu çoban köpeğinin görünümü ve bakımı nasıldır?
Anadolu Çoban Köpeği Özellikleri ve Bakımı
58
okunma
Anadolu Çoban köpeği halk arasında Kangal, Karabaş, Türk Bekçi, Türk Çoban köpeği olarak bilinir. Özellikleri ve karakteri ile tüm dünyada hayvanseverlerin ilgi odağı olan evcil dostumuz kolay bakımı ile ön plana çıkmaktadır.

Bir Bakışta Anadolu Çoban Köpeği

Bu köpek türü zorlu iklim koşullarına kolay uyum sağlar. Eskiden koyun ve keçi sürülerini korumak için bu köpek türü hayvanların başına bekçi olarak konurdu. Sadık olarak bilinen bu dostlarımız aynı zaman da oldukça dayanıklı olmalarıyla da bilinmektedir. Zeki ve itaatkar özelliği ile nam salmıştır. Dünyanın en popüler köpek cinslerinden birisi olan Anadolu Çoban Köpeği kolay eğitilebilir. Geniş alanlarda yaşaması gereken bu cins köpekler apartman ortamına uyum sağlayamaz. Güçlü bir sese sahip olan bu sevimli dostlarımız oldukça hareketlidir.

Anadolu Çoban Köpek Kişilik Özellikleri

anadolu çoban köpeği özellikleri
Anadolu Çoban köpeği çok çalışkandır. Hayvancılık işi yapan kişiler için mükemmel bir bekçi köpeği olma özelliğine sahiptir. Ser iklimlerde, engebeli arazilerde hayvan sürülerini yırtıcı hayvanlara karşı korur. Çok cesur bir köpektir. Hırsızlara, tilkilere ve vahşi hayvanlara karşı sürüsünü korur. Bağımsız ve inatçı bir kişiliğe sahip olan bu köpek türü kendisini ailesine adar. Aile köpeği olarak kullanılmaz. Daha çok çiftliklerde, fabrikalarda ve çobanların yanında bekçilik yapması için kullanılır.

Anadolu Çoban Köpek Sağlık Durumu

Anadolu Çoban köpeği uygun çevre koşullarında uzun süre hayatta kalır. Kaliteli köpek maması ve uygun besinlerle ortalama 10-16 yıl arası yaşarlar. Köpeğin sağlıklı bir yaşam sürmesi için kişisel bakım ve temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekir. İyi beslenen köpeklerin vücut direnci yüksek olur ve hastalıklara karşı güçlü olurlar. Çoban köpeğini düzenli olarak aşılamanız gerekir.

Anadolu Çoban Köpek Bakımı

Anadolu Çoban köpeği temiz bir hayvandır. Çok az bakıma ihtiyaç duyar. Kısa tüy yapısı ile fazla fırçalamaya ihtiyaç duymaz. Yılda 1 defa banyo yaptırmanız yeterlidir. Bu köpek türü yaşı ilerledikçe kulakları sarkar. Sarkan kulaklarda enfeksiyon görülür. Bu yüzden enfeksiyon riskine karşı kulaklar her zaman temiz tutulmalıdır. Bu konuda köpek kuaförlerinden ve veterinerden destek alabilirsiniz.

Anadolu Çoban Köpeğinin Görünüm Özellikleri

Anadolu çoban köpeği büyük, iri kemikli ve kaslı bir vücuda sahiptir. Son derece atletik olan bu köpekler iri bir görünüme sahiptir. Büyük olmasına rağmen son derece hızlı hareket ederler. Kafatası oldukça geniş olan bu köpeğin keskin dişleri ve güçlü bir çene yapısı vardır. Kulakları sarkık V şeklindedir. Kahverengi küçük gözlere sahip olan Anadolu çoban köpeğinin kuyruğu uzundur. Anadolu çoban köpeklerinin ağırlıkları 80-150 kilo arasında değişir. anadolu çoban cinsi

Anadolu Çoban Cinsi Köpek Özellikleri

Dünyanın her yerinde çoban köpeği olarak ilk tercihler arasında yer alan bu köpek cinsinin özellikleri şu şekilde sıralabilir;
  • Dünyanın en güçlü köpek cinslerinden biridir.
  • Büyük bir fiziğe sahiptir.
  • Kaslı ve atletik vücut yapısıyla zorluklara karşı mücadele eder.
  • Zorlu iklim ve arazi koşullarına karşı dayanıklıdır.
  • Başarılı bir bekçi köpeği olurlar.
  • Liderlik algısı yüksektir.
  • Yalnız sahibine karşı itaatkârdır.
  • Ortalama yaşam ömürleri 15 yıldır.
  • Sağlıklı bir Anadolu çoban köpeği 150 kilograma ulaşır.
  • Zeki ve akıllı köpeklerdir öğrenmeye açıktırlar.
  • Bağımsızlığı sever bağlanmak istemezler.
  • Atik ve çevik köpeklerdir.
  • Zıplama ve parçalama yetenekleri gelişmiştir.
Bu cins gibi tüm dünyada çoban köpeği olarak nam salan diğer köpekler için "En iyi çoban köpekleri" yazımıza da mutlaka bakmanızı öneriyoruz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!