Kolay Eğitilen ve Hızlı Öğrenen Köpek Cinsleri

Kolay Eğitilen ve Hızlı Öğrenen Köpek Cinsleri

Kolay eğitilen köpek cinsleri denildiğinde akla ilk gelen türleri sizler için derledik. En hızlı öğrenen ve zekalarıyla Hayvanlar Alemi içerisinde fark yaratan bu köpekler her alanda insanoğlunun yardıma koşmalarıyla ön plana çıkıyorlar. [lwptoc title="İçerik" toggle="1" hideItems="1"]

En Kolay Eğitilen 10 Köpek Cinsi

Hiç kuşkusuz her küçük dostumuzun kendine has özellikleri ve yetenekleri vardır. Hepsi ayrı ayrı kendine özel değerlere sahiptir ve her biri hiç kuşku yok ki çok kıymetlidir. Kolay eğitilen köpekler daha zeki olup komutlara uymada başarı sağlayan köpeklerdir. Komutlara daha kolay itaat ederek öğrenen köpeklerin bazıları ise içgüdüsel olarak belli komutlara kendiliğinden uyum sağlayarak söz konusu komuta yanıt verir. Bu aşamada köpek cinsleri ve zekâları da önem taşır.

En Kolay Eğitilen Köpek Cinsi: Border Collie ( Çoban Köpeği)

Köpek eğitimleri konusunda uzman olan kişiler tarafından yapılan araştırmalara göre kolay eğitime uygun olan köpek cinslerinin başında Border Collie yer alıyor. Çoban köpeği olarak Batı Avrupa’da yüz yıllardır yetiştirilmekte olan bu tür artık bu görevinden çok daha fazlası ile biliniyor. Yetenekleri dolayısıyla bu cinse mensup olan çok sayıda ödüllü minik dostumuz bulunmaktadır. Eğitimi çok kolay olan Border Collie cinsini eğitmek aynı zamanda oldukça da eğlencelidir. Çoban köpekleri çok hareketli oldukları için açık alanda bakıma uygun olup evde bakıma uygun olmayan köpek cinsidir.

Poodle ( Kaniş ) Köpekler

Süs köpeği, süslü köpek olarak da bilinen Poodle diğer adı ile kaniş köpekleri ise Border Collie sonrasında en kolay eğitilen köpek cinsi olarak biliniyor. Muhteşem güzelliğinin yanı sıra bu dostlarımız avcılık yeteneği ile de ön plana çıkıyor. İz sürme konusunda oldukça etkili olmakta olan kaniş köpekler kurtarma içinde tercih edilen köpekler arasında yer alır. Apartmanda bakımı uygun olan bu sevimli dostlarımız sadece havlama eğitimini alması halinde herhangi bir sıkıntı yaşamadan evde de bakılabilir.

Alman Çoban Köpeği ( Alman Kurdu )

Koruyucu ve heybetli bir görüntüye sahip olmak ile beraber sadık olması ve sevecenliği ile bilinmekte olan Alman Çoban Köpeği ülkemizde Alman kurdu olarak bilinmektedir. En çok tercih edilen köpek cinsler arasında yer almasını ise eğitiminin kolay olmasından almaktadır.  Tüm dünyada özellikle güvenlik teşkilatları tarafından da eğitilerek polis köpeği olarak da görev almaktadır.

Kolay Eğitilen Köpek Cinsleri: Golden Retriever

Dünya üzerinde bulunan köpek cinsleri arasından en çok üne sahip olan Golden Retriever eğitime yatkın olup sevimli olması sebebi ile de tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra Golden Retriever köpek cinsine biraz ilgi ve sevgi göstermeniz ise her konuyu kolaylıkla öğretmenizi sağlayacak olan temel etkendir. Koyulan kurallara kolay uyum sağlayan Golden Retriever aynı zamanda apartmanda da bakıma uygundur. Bunun için ise gün içinde uzun yürüyüşlere yer vermeniz önerilir. Aynı zamanda polis köpeği olarak da Alman çoban köpeği gibi tercih edilmektedir.

Doberman Cinsi

Doberman cinsi bakımını üstlenen kişilere karşı oldukça sadıktır. Söz konusu itaat olduğunda onlar kadar iddialar olabilecek cins sayısı oldukça azdır. Dolayısıyla eğitimlerini bu kişiler tarafından aldıklarında oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yol kat ederler. Hafızaları son derece kuvvetlidir ne yaşadıkları ve ne öğrendiklerini kolay kolay unutmazlar. Bu sebeple eğitim verilirken son derece dikkatli davranılmalı ve hata yapmaktan kaçınılmalıdır.

Shetland Çoban Köpeği (Lessie)

Eskiler onu Lassie adlı aile dizisinden tanısa da ve bu dizideki adından dolayı ülkemizde cinsi de Lessie olarak anılsa da bu küçük dostumuzun türü aslında Shetland Çoban Köpeğidir. Güzel görünümlerinin yanı sıra muhteşem karakterleriyle de ön plana çıkarlar. En çok bilinen yeteneklerinden biri muhteşem zıplama kabiliyetleridir.

Labrador

Labrador cinsi köpekler muhteşem sıcakkanlı yapılarının yanı sıra zekalarıyla da hayran bırakırlar. Bu özelliklerinden ötürü rehber köpeği denildiğinde akla ilk gelen cinslerden biridir. Ayrıca en az havlayan köpek cinsleri arasında yer almaktadır.

Hızlı Öğrenen Köpek Cinsleri: Rottweiler

Rottweiler cinsi eğitime öğrenmeye açık bir türdür ve verilen komutları yerine getirebilmek adına çaba gösterilir. Bu sebepten dolayı kolay eğitilebilen köpek cinsleri arasında yer almaktadır.

Papillon

Papillon köpekler son derece sevimli oldukları kadar aynı zaman da çok da zeki olan sevimli dostlarımız arasındadır. Özellikle işitme yetenekleri üst seviyededir. Havlamayı çok sevmeleri bilinen bir diğer özellikleridir.

Bloodhound

Uzun kulakları ve kırışık yüz hatlarıyla son derece sevimli bir görünüme sahip olmakla birlikte yüksek eğitilebilirlik seviyeleriyle ön plana çıkmaktadırlar. Dünyanın birçok ülkesinde polis köpeği olarak tercih edilmeleri tesadüf değildir. Üstün zekaları ve kabiliyetleri birçok alanda insanoğlunun en büyük destekçileri olmasını sağlamıştır. Kolay eğitilebilen köpek cinsleri üzerine hazırladığımız bu içeriğimizin ardından “Dünyadaki en akıllı köpek cinsleri” başlıklı yazımızın da ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.