Neon Tetra Balığı

Neon Petra balığının özellikleri nelerdir? Nasıl bir akvaryuma ihtiyaç duyarlar? Neon tetra üretimi nasıl yapılır?

Neon Tetra Balığı

Neon Tetra (Neon balığı), Paracheirodon innesi olarak da bilinir. Boyları yaklaşık 2-3 cm olan tatlı su balığıdır. Akvaryum balıkları arasında en çok aranan türlerdendir. Coğrafik kökeni, Güney Amerika’dır. Brezilya, Peru ve Kolombiya sularında bulunur. Siyah, kırmızı, mavi ve beyaz renklere sahiptir. Bakması ve beslemesi kolay bir balıktır. Yağmur suları ile beslenen nehirlerde yaşarlar. Kuyrukları renksiz ve şeffaftır. Neon Tetra Balıklarının Genel Özellikleri - Barışçıl bir karaktere sahiptirler. - Ortalama 5 ile 10 yıl arasında yaşarlar. - Boyları en fazla 4 santimetreye kadar ulaşır. - Sürü halinde dolaşmayı severler. - Hepçil balıklardır. - Akvaryumda üremeleri zordur.

Neon Tetra Balığının Akvaryumu Nasıl Olmalıdır ?

Barışçıl balıkların bulunduğu akvaryumda yaşaması gerekmektedir. Akvaryum en az 40 litrelik olmalıdır. Koyu renkli taban malzemesi kullanılması halinde balığın rengini daha iyi görünecektir. Büyük balıklarla bir arada tutulmamalıdır. Su değerine karşı aşırı hassastırlar. Sürü halinde dolaşmayı sevdikleri için akvaryumda ortalama 10 adet neon tetra balığını bulundurulmalıdır. Su kalitesi stabil olmaz ise, stres olurlar. pH değeri 6.5 ile 7 arası, su sertliği 2 ile 10 dGH arası olmalıdır. Sıcaklık 22 ile 27 satigrat derece arasında olmalıdır. Akvaryumda bol bol bitki kullanılmalıdır.

Neon Tetra Üretimi

Yumuşak suya ihtiyaç duyduğu için üretimi çok zordur. Neon tetra balıklarınızı üremeye teşvik etmek için, bulundukları akvaryumun ışığını çok az vermelisiniz. Üreme akvaryumu kurmanız yararınıza olacaktır. Üremesi için sıcaklığın 24 santigrat derece olması gerekmektedir. Neon tetra balıkları, 9 aylık olduklarında üremeye hazırdırlar. Tek seferde 50 ile 150 arasında yumurta verebilirler. Yavrular 24 saat içinde yumurtadan çıkarlar. Yetişkin balıklar akvaryumdan çıkarılmalıdır. Eğer çıkarılmazlarsa, yumurtaları yerler. Yavrular ışığa karşı çok duyarlı olduklarından dolayı, 3-4 gün boyunca akvaryum karanlık kalmalıdır.