Albino (Beyaz) Muhabbet Kuşu Hakkında Tüm Bilgiler
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Albino (Beyaz) Muhabbet Kuşu Hakkında Tüm Bilgiler
79
okunma
Albino (beyaz) muhabbet kuşu, sevimliliğiyle dikkat çeken ve oldukça yaygın bir kuş türüdür. İnsanların bulunduğu mekânlarda bulunmaktan mutlu olduğunu hissettiren bir kuş olan Albino beyaz muhabbet kuşlarının karakteristik özelliği adından da anlaşılacağı gibi beyaz olmalarıdır. [lwptoc]

Beyaz Muhabbet Kuşu

Yeryüzünde yaşayan albino beyaz muhabbet kuşlarının yüzde doksanına yakını dişi cinsiyetlidir. Cinsiyet belirleme için DNA testi gerekmekle beraber, burnunda pembe ve soluk bir rengin hâkim olması durumunda erkelik, koyu rengin ise dişilik alameti olduğu şeklinde bir inanç vardır. Ayrıca, erkek muhabbet kuşları genellikle dişilerden daha seslidir. Bu nedenle albino muhabbet kuşlarının cinsiyetini mizaçlarına göre belirleyebilirsiniz. Muhabbet kuşu renkleri yazımız da eminiz ki sizin için faydalı olacaktır.

Neden Beyazlar?

Albino muhabbet kuşları beyazdır. Kendilerine ismini veren albinizm hastalığı insanlarda da deride, gözlerde ve saçlarda renk pigmentlerinin son derece az olduğu veya hiç olmadığı bir genetiksel konudur. Bu konuda albino muhabbet kuşlarının çiftleşip çiftleşmeyeceği sorulur. Albino muhabbet kuşları, kafes arkadaşlarıyla yakın bir bağ kurarlarsa, diğer muhabbet kuşları gibi çiftleşerek üreyebilirler. Albinizmin çekinik bir gen mutasyonu olduğuna dikkat etmek önemlidir, yani ortak muhabbet kuşları genetiğinde bulunan tipik renklenmenin kolayca baskın olabileceği anlamına gelir, bu nedenle iki Albino çiftleştiğinde kesin olarak Albino civciv ebeveynlere sahip olacaklardır şeklinde bir kaide yoktur. Yumurtadan çıkacak olan kuş ilerleyen zamanlarda farklı renk tüylere sahip olabilir.

Beyaz muhabbet kuşu nasıl olur?

Albino muhabbet kuşları, doğduktan sonraki ilk yavruluk süresinde aldığı eğitim vesilesiyle konuşma yetisine sahip olabilmektedir. Doğum sonrası bilhassa ilk altı aylık dönem son derece mühimdir. Bu süreçte kuşa ilgi gösterilip, onunla bol bol konuşulup, gerekli eğitim sağlanırsa konuşmaya başlar. Genel olarak sekiz ila on yıl aralığında yaşayan beyaz muhabbet kuşları 7-8 yıl size yakın dostluk yapabilir.

Albino muhabbet kuşuna nasıl bakılır?

Albino muhabbet kuşuna bakarken diğer muhabbet kuşlarına bakım kuralları aynen geçerlidir. Bu kuşlar yaygın kabule göre genellikle cilt ya da gözle ilgili genetik problemler yaşamama eğilimindedir. Şayet uygun yaşama koşullarında ömrünü sürdürürlerse uzun seneler hayatta kalabilmektedirler. Ancak cilt hastalığı ile karşılaştığını söyleyen kuş sahiplerine denk gelmek de mümkündür.

Yaşadıkları ortam:

Beyaz renkli Albino muhabbet kuşuna bakarken, kuşların rutubetli, nemli, çok sıcak mekânlarda yaşamak durumunda bırakılmasının kötü neticelere sebep olabileceği hatırdan çıkarılmamalıdır. Kafeslerin yeri çok fazla değiştirilmelidir. Mutlaka günün belirli saatlerinde ışık görmelidir. Soğuğa ya da rüzgara maruz kalmayacakları bir yer olmalıdır. Ayrıca muhabbet kuşu kafesi üzerine hazırladığımız detaylı içerik de sizin için faydalı olacaktır.

Beslenme alışkanlıkları:

  • Albino beyaz renkli muhabbet kuşlarının diyetlerine de önem gösterilmesi gerekir.
  • Lazım olduğunda mineralce zengin ek gıdalar verilmelidir.
  • Taze olmak kaydıyla yeşillik, meyveler, sebzeler de bu kuş türlerinin yaşam sürelerini iyileştirmektedir.
  • Albino kuşlarında içme suyu olarak bayat olmayan ve içme suyu kategorisinde sulardan istifade edilmelidir. Musluk suyu, sağlığını olumsuz etkiler.

Kafesin altı:

Albino muhabbet kuşunun kafes temizliğinde, kafesin alt bölümü asla gazete ile kaplanmamalıdır. Çünkü ıslak ya da nemli gazete parçalarını kopararak yemesi neticesinde boğulma tehlikesi yaşanabilir. Bu oldukça tehlikeli bir durum. Kafesin koku yapmasını önlemek ve temiz kalmasını sağlamak için kafes altlığı paletler kullanılabilir fakat bu kafes altlıklarının üzerinde mutlaka kafes ızgarası bulunmalıdır.

Arkadaşlık:

Albino muhabbet kuşlarının mutlu ömür geçirmeleri adına geniş kafeste yaşatmak ve arkadaşlık etmek icap eder. Kafeste oyun oynamak için materyaller bulunmalıdır. Kuşların zinde kalarak, hayati anlamdaki zihni gelişimi adına pozitif tesirler meydana getirmesi için oyuncaklar bulundurmak önemlidir. Son derece akıllı olan albino muhabbet kuşları, kuşlar için hazırlanan bulmaca ve akıl oyunları vasıtasıyla daha mutlu bir yaşama sahip olabilirler.

Kaçma durumu:

Bu sevimli dostlarımız son derece meraklı bir kuş olmaları hasebiyle dış yaşama ilgi duymaktadırlar, bu sebeple evden kaçmamaları için camlara, balkonlara dikkat edilmesi önemlidir. beyaz muhabbet kuşu

Albino beyaz muhabbet kuşunun özellikleri nelerdir?

Beyaz muhabbet kuşunun özellikleri şunlardır;
  • Albino beyaz muhabbet kuşları albinizm adlandırılan genetik pigment eksikliği ile dünyaya gözerini açarlar.
  • Tüyleri adından da anlaşılacağı üzere bembeyazdır. Lâkin parlak bir ışık altında incelendiğinde tüylerin esasında mavi renkli, sarı renkli yahut yeşil renkli olduğu görülebilir.
  • Oldukça akıllı kuşlardır ve bu sebeple benzer türdeki kuşlara nazaran çok daha geniş mekânlarda hayatlarını sürdürmeye gereksinim duymaktadırlar.
  • İnsanlarla iyi anlaşan albino muhabbet kuşları, insanlarla ilk karşılaştıklarında doğal olarak çekinirler, alışmaları zaman alabilir, ancak zamanla yalnız kalmaktan son derece rahatsız olur hale gelmeleri gözlemlenebilir.

Albino beyaz muhabbet kuşları ne kadar?

Nadir olmaları nedeniyle, Albino muhabbet kuşları daha yaygın renk çeşitlerinden çok daha yüksek fiyatlandırılabilir. Semtten semte ve işletmeden işletmeye değişse bu fiyatlar ortalama 500 ile 1.500 TL arasındadır. Jumbo muhabbet kuşu üzerine hazırladığımız içeriğimizin de ilginizi çekebileceğini düşünüyoruz.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!