Akita İnu ve Amerikan Akita Özellikleri
takipçi satın al popigram.com instagram takipçi satın al
Akita inu ve Amerikan Akita cinsi köpeklerin özellikleri nelerdir? Farkları ve benzerlikleri nelerdir? Karaterleri nasıldır ve nasıl beslenmeleri gerekir? Bu soruları yazımızda sizler için yanıtladık.
Akita İnu ve Amerikan Akita Özellikleri
59
okunma
Akita İnu ırkı köpekler adını Japonya’nın Akita bölgesinden almışlardır. 1600’li yıllara dayanan geçmişe sahip olan bu ırk köpekler, Japon saraylarının koruma köpeği olarak bilinirler. Akita veya bilinen diğer adı ile Akita İnu ırkı güçlü beden yapısı özellikleri ile öne çıkmaktadır. 1920’li, yıllarda bir ABD vatandaşı tarafından ilk kez Japonya dışına çıkarılarak tüm dünyada tanınmaya başlamış ve ırk tüm dünyaya yayılmıştır. Japonya’da olduğu üzere bu ırkın köpekleri bedensel özellikleri ve güçleri nedeniyle tüm dünyada koruma köpeği olarak ünlenmişlerdir. Sadık olma seviyesi çok yüksek olan ırk, Amerika’ya getirildikten sonra Amerikan Akita olarak adlandırılmıştır. Her ne kadar adları benziyor olsa da Japon Akita İnu ve Amerikan Akita arasında hem görünüş hem de karakter özellikleri açısından birçok fark bulunmaktadır. Akita inu özellikleri
Akita inu

Akita İnu Özellikleri Nelerdir?

  • Akita İnu badem şekline benzer büyük gözlere sahiptir. Kulakları daha büyüktür ve baş şekli tilkilere benzemektedir.
  • Amerikan İnu ırkı ile kıyaslandıklarında daha küçük yapıdadırlar.
  • Saf renklere sahiptir. Irk özelliklerinin korunması için renklerinin saf tutulmasına özel çaba gösterilmiştir.
Amerikan akita
Amerikan Akita

Amerikan Akita Özellikleri Nelerdir?

  • Amerikan Akita, Akita İnular ile karşılaştırıldıklarında daha küçük göz yapısına sahiptir.
  • Beden yapıları büyük ve güçlüdür.
  • Renkleri saf renkler değildir, daha parçalı ve karışık renk yapısına sahiptirler.
  • Mükemmel bir bekçi ve koruma köpeğidir.

Akita İnu ve Amerikan Akita Genel Özellikleri nelerdir?

Akita İnu ve Amerikan Akita özellikleri arasında en dikkat çekici özellik, bedensel güçlerinin yüksek seviyede olmasıdır. Dişi köpeklerin ağırlıkları 34 kg ile 50 kg arasındadır. Erkek köpeklerin ağırlığı ise 60 kg’a kadar çıkabilmektedir. Erkek köpeklerin boyu yaklaşık olarak 71 cm’dir. Dişi köpeklerin boyu ise 54 cm ile 64 cm arasında değişir. Ortalama yaşam süreleri 10 ile 15 yıl arasındadır.

Bakımları nasıl gerçekleştirilmelidir?

İki köpek cinsi de diğer köpeklere karşı agresif davranışlar sergilerler. Özellikle aynı cinsiyetten diğer ırk köpeklerle birlikte beslenmesi mümkün değildir. Apartman veya ev içinde bakımları zordur. Açık alanlara ihtiyaç duyarlar. Egzersiz ihtiyaçları yüksek seviyededir. Orta seviyede eğitilebilir köpeklerdir ve inatçı yapıları vardır. Çocuklarla anlaşma seviyeleri oldukça düşüktür. Bedensel yapıları güçlü ve büyük köpek kategorisinde yer aldıkları için beslenme ihtiyaçları da fazladır. Vücut güçlerini koruyabilmeleri için özel yemler ile beslenmelidirler. Etli, besleyici ve kaliteli mamalar diyetlerinde mutlaka yer almalıdır. Koruma köpeği olduğunun adeta bilincinde olan bu ırk, oyunculuk seviyesi en düşük köpek ırklarından biridir. Akita ırk köpeklerin dişileri daha sadık ve sakindir. Baskın karakterde olan bu ırk köpekler, içgüdüleri ile hareket etmeyi tercih ederler. Komutlara orta seviyede uyum sağlarlar. Yavru olarak sahiplenildiğinde aile ortamına bir nebze olsun uyum sağlayan bu ırk negatif bir muamelede hemen agresifleşebilmektedir. Köpekler hakkında çok daha ayrıntılı bilgiler edinebilmek için Çin Köpek Cinsleri ve Pekinez yazılarımızı okudunuz mu? Köpekler Alemi kategorimizde sayısız bilgi dolu içerik sizleri bekliyor.

Mutlaka Okuyun: Dişi ve Erkek kedi kısırlaştırma konusunda aklınızda soru işareti kalmasın. Şimdi Öğrenin: Kedi kısırlaştırma ücreti ve tüm süreç.

Habere Tepkini Koy!

Yorumlar

https://hayvanlaraleminde.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

İlk yorumu sen yap!